Вълкодав

Волкодав из рода Серых Псов

Русия | 2006г | 136 минути | Екшън , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 8.5/10

За филма

В разпространение от: 28.12.2006
Премиера в България: 12.01.2007
Производител: Централ Партнершип
Разпространител: Diema Vision

"Wolfhound" / "Wolfhound of the Grey Dog Clan":

По романа "Вълкодав" (1995 г.) на руската писателка, преводач и историк Мария Семьонова, съоснователка на жанра "славянско фентъзи".

Той беше обречен на гибел, но оживя, за да отмъсти за изтребването на своя народ. Последният човек от племето на Сивите кучета стана могъщ воин, наричащ себе си Вълкодав (Александър Бухаров).

След като успява да избяга от смъртта в подземните рудници, Вълкодав се впуска в пътешествие заедно със своя спътник - Нелетящата мишка. Вълкодав е изпълнен с желание да накаже Човекоядеца, който е унищожил селото на Сивите кучета.

Стигайки до замъка на заклетия си враг, Вълкодав отмъщава жестоко. Там той освобождава двама пленници, мъдреца Тилорн и робинята Ниилит. Заедно с тях Вълкодав попада в Голиард, град преживяващ смутни времена. В опита си да спаси града от разорение, князът сватосва своята дъщеря Елен за младия воин Винатар, който в замяна обещава да спаси Голиард. На младата княгиня й предстои дълъг път до земите на бъдещия си съпруг. Тя моли Въкодав да стане неин пазител в опасното пътешествие.

Съгласявайки се да служи на княгината, Вълкодав се оказва въвлечен в един водовъртеж от тайнствени събития, хвърлящи светлина върху истинската цел на пътуването.

Кастинг

Режисьор: Николай Лебедев
В ролите: Анатолий Белий, Татяна Лютаева, Наталия Варлей, Нина Усатова, Артьом Семакин, Резо Есадзе, Юозас Будрайтис, Игор Петренко, Александър Домогаров, Оксана Акиншина, Александър Бухаров
Сценаристи: Николай Лебедев, Мария Семьонова
Продуценти: Сергей Даниелян, Рубен Дишдишян, Юрий Мороз
Музика: Алексей Рибников
По книгата на: Мария Семьонова
Оператори: Ирек Хартович, Валерий Мартинов, Алексей Тодоров
Copyright © 2024 Dir.bg.