Братя по съдба

Brothers of the Head

Великобритания | 2006г | 88 минути | , Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

Производител: Potboiler Prods.
Разпространител: София Филм Фест 2007
Награди и номинации: Бостън '06 – Специална награда на журито
Единбург '06 – Награда за най-добър британски филм

В началото на 70-те години двама братя сиамски близнаци са изстреляни от провинциалната неизвестност до покварата на пънк-рока. Разказан в плътна плетеница от стилове – рок-документален филм, изповед, готически хорър, – този филм е много повече от просто сумиране на тези части. Режисьорите Кийт Фултън и Луис Пепе развиват стила на многопластовото повествование много далеч, стигайки дотам да създадат сцени от „недовършения“ филм на режисьора на Томи и Готическо Кен Ръсел, който, в още по-голямо объркване на реалност и фикция, дори е интервюиран по въпроса.

Ако всичко това ви звучи твърде усложнено, не се бойте: техническата креативност на Фултън и Пепе по-скоро подчертава същността на филма – съвършено уникалната връзка между братята. Отраснали в отдалечен район на Англия, Том и Бари Хауи са съзрени от импресарио, търсещ новаторска поп-находка.

Но след като веднъж им е даден шанс за артистична изява, братята се впускат в креативна ярост, обиждайки своята публика с груби сценични изяви на озъбен, мрачно ироничен пънк, който далеч надхвърля очакванията на феновете им. В най-интимните си моменти филмът разкрива красивата, наситена, но на моменти задушаваща връзка, която игнорира същинската идентичност и усамотение.

Кастинг

Режисьори: Кийт Фултън, Луис Пепе
В ролите: Джейн Хорокс, Даяна Кент, Таня Емъри, Шон Харис, Брайън Дик, Хари Тредъуей, Люк Тредъуей, Джонатан Прайс
Сценарист: Тони Гризони
По романа на: Брайън Олдис
Copyright © 2024 Dir.bg.