Краят на морето

The End of the Sea

Германия, Италия, Франция | 2007г | 108 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

Производител: Onoma
Разпространител: София Филм Фест 2007
Награди и номинации: Ротердам '07 – Конкурсна програма

Тодор – сръбски контрабандист, живеещ в Триест, се занимава с трафик на фалшиви маркови цигари. Използва малка лодка, с която се промъква в мъгливо време. Един ден той с неохота приема доста по-голям товар. Разбира, че всъщност това е ранена дрогирана жена. Тодор решава да не достави стоката и завежда жената в дома си.

Той занася на клиента си сандък, пълен с камъни, с което се забърква в голяма каша. Тодор се грижи за Нилофар, която бавно, но сигурно преодолява страха си от него. С времето той успява да я уреди с паспорт, помежду им съзрява силна връзка и Тодор й предлага да заминат заедно. Съдбата обаче е решила друго. „Краят на морето” разказва история за трафик на хора и имиграция, за хора, които не се чувстват у дома си където и да е из непознатата ничия земя (представена тук като мъгливи нощи, пусти улици и бедни стаи).

Атрактивните визуални качества на филма са изключителни; всеки кадър изглежда като рисуван на ръка и оцветен с ярки нюанси на сивото и синьото. В непроветрения апартамент на Тодор движенията на персонажите са режисирани в напрегната хореография. Благодарение на изтънчената актьорска игра и сдържаната операторска работа филмът постига дори повече интимност при тези разединяващи физически обстоятелства.

Свързани новини

11-и София филм фест

Кастинг

Режисьор: Нора Хопе
В ролите: Мики Манойлович, Диана Добрева, Луиджи Мария Буруано, Джузепе Батистон
Сценарист: Петра Трампуз
Copyright © 2024 Dir.bg.