След сватбата

Efter brylluppet

Дания, Швеция, Великобритания, Норвегия | 2006г | 115 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 24.02.2006
Производител: Zentropa Entertainments, Sigma Films, SVT, Nordisk Film, Trust Film Sales
Разпространител: София Филм Фест 2007
Награди и номинации: Номинация за Оскар 2007 г. (за най-добър чуждоезичен филм)
Две номинации за Европейски филмови награди 2006 г. (за режисура Сузане Бир, за актьор Мадс Микелсен)

"After the Wedding":

Преселникът Дан Якоб Петерсен ръководи едва оцеляващо сиропиталище в един от най-бедните региони на Индия. Фанатично отдаден на делото си, Якоб смята всички западняци за покварени. Воден само от пълната си всеотдайност, той приема да замине за Дания и да се срещне с богат предприемач, който може би ще помогне да се спаси сиропиталището. Междувременно в Копенхаген Юрген живее почти идилично със семейството си. Обигран в бизнеса и безукорен баща, той обгражда децата си с прекомерни грижи и внимание.

Лекомислено отлага срещата, за която Якоб е пътувал от толкова далеч, като настоява да разговарят на сватбата на дъщеря му на следващия ден. Така стартира верига от събития, които променят живота им завинаги. Разкриват се измами, излизат наяве скривани истини и изниква въпросът кой всъщност милее за благото на другите – упоритият милионер, решен да направи всичко за семейството си, или разкъсваният от чувство за вина алтруист, който придава съдбовна важност на това, което самият той смята за добро.

Движен от великолепна актьорска игра и воден от умелата режисура на Бир, филмът ни изправя пред една от най-важните дилеми на съвременността. Светът става все по-малък, а пропастта между бедни и богати – все по-дълбока. Битието ни е все по-взаимообвързано, независимо къде живеем. Възможността за баланс между лични и обществени отговорности все повече се отдалечава, а необходимостта от него става все по-спешна.

Прожекции на София Филм Фест: 25.03.-10.04.2007 г.

Кастинг

Режисьор: Сузане Бир
В ролите: Сийсе Кнусен, Мадс Микелсен, Таня Шарма, Ролф Ласгард, Кристиан Тафдруп
Сценарист: Андерс Йенсен
Продуцент: Сисе Йоргенсен
Музика: Йохан Сьодерквист
Оператор: Мортен Соборг
Copyright © 2024 Dir.bg.