Нов свят

Nuovomondo

Италия, Франция | 2006г | 117 минути | Драма , Исторически , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 25.05.2007
Премиера в България: 25.01.2007
Производител: Memento Films Production
Разпространител: Профилмс
Награди и номинации: Венеция '06 – „Сребърен лъв“

"Golden Door":

Каква по-благодатна история от тази на вълната емигранти, напуснали Стария свят, за да отидат в Новия в края на ХІХ в.? Разказите за перипетиите на този могъщ поток от хора непременно включват надеждите им за по-добро бъдеще, готовността им да поемат огромни рискове без гаранция за успех, шанса да се отърсят от оковите на миналото и да се изградят като нови личности на новото място. Действието се развива през 1913 г.

Филмът започва в обрулената провинция Сицилия, където отрудените селяни от поколения насам с мъка изкарват прехраната си все от едни и същи парчета земя. Един ден монотонността на техния бит е нарушена от пристигането на непознат. Пришълецът идва от Америка и разправя чудни истории за охолен и блажен живот, за картофи, големи като вагоните на влака, моркови, дълги като лодки, и дървета, от клоните на които валят жълтици. Неговата задача, твърди той, е да придружи семействата на мъжете, които вече са емигрирали и щастливо работят отвъд океана, в Америка.

Едно от многото бедстващи сицилиански семейства – Манкузо, решава да опита да реализира мечтата си за ново начало. Те се превръщат в умалено копие на целия свят на пътешествениците, оставили родните си земи в търсене на по-достоен живот на друг континент.

Кастинг

Режисьор: Емануеле Криалезе
В ролите: Шарлот Генсбур, Винченцо Амато, Аурора Куатроки, Винсънт Скиавели
Сценарист: Емануеле Криалезе
Продуцент: Александр Мале-Ги
Музика: Антонио Кастриняно
Оператор: Аньес Годар
Copyright © 2024 Dir.bg.