Време (2006)

Shi gan

Япония, Южна Корея | 2006г | 97 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

Производител: Happinet Pictures
Разпространител: София Филм Фест 2007

Плодовитият автор и enfant terrible на корейското кино Ким Ки-дук се потапя в дълбините на обсебващата любов във Време. Ким изследва лудостта по пластичната хирургия, превзела бита на всички и пропагандирана от списания и телевизионни предавания, които превръщат в кошмар идеята за вечната младост и нетленната красота.

Хубавата Се-хее има проблеми с приятеля си Джи-уо. Две години след началото си тяхната връзка е навлязла във фаза на умора. Въпреки че е верен на любимата си, Джи-уо се заглежда по чужди жени и в леглото като че ли се възбужда единствено при мисълта, че се люби с непознати. Се-хее не издържа на съсипващата живота й ревност и решава радикално да промени вида си.

Да стане нова жена, в която приятелят й отново да се влюби. Постъпва в клиника по пластична хирургия, после изчезва безследно за 6 месеца – достатъчно, за да се изличат белезите. Джи-уо е сломен и объркан от потъването й вдън земя. Се-хее се появява отново в кафенето, което Джи-уо често посещава: тя е новата сервитьорка, твърди, че се казва Сий-хее и се опитва да го съблазни.

Ала помежду им се изпречва призракът на изгубената приятелка на Джи-уо, която той всъщност продължава много да обича. Ревността отново се промъква в несигурното съществуване, което Се-хее изкуствено си е създала.

Свързани новини

11-и София филм фест

Кастинг

Режисьор: Ким Ки-дук
В ролите: Сун Хюн-а, Ха Джун-уо, Парк Джи-йеон
Сценарист: Ким Ки-дук
Продуцент: Ким Ки-дук
Copyright © 2024 Dir.bg.