Застрахователят

Der Lebensversicherer

Германия | 2005г | 100 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

Производител: Razor Film Produktion
Разпространител: София Филм Фест 2007
Награди и номинации: Москва '06 - „Сребърен Свети Георгий“ за най-добър актьор на Йенс Харцер

Той знае, че ще отнеме много време… но чак толкова? Застрахователният агент Буркхард Вагнер оставя семейството си с обещанието, че като се върне, ще заживеят по-добър живот. Единственото, което трябва да направи, е да продаде достатъчно количество полици. Само че нещата се проточват и Буркхард се превръща в Летящия холандец по германските пътища. Връзките му със семейството вече се свеждат само до спорадични съобщения, оставяни на телефонния секретар.

Въпреки това на Буркхард и през ум не му минава да се откаже от плана си. Изведнъж, малко преди да е приключил с продажбата на всичките си полици, той губи предишната си енергия и убеденост и пада духом. На магистрална бензиностанция среща неудачницата Каролин. Работите в нейния малък крайпътен мотел не вървят от години, но едва тук, след дългото си и изтощително скиталчество Буркхард най-сетне намира мъничко спокойствие и щастие.

И двамата обичат френските шансони, и двамата са самотни, макар и заедно. Ала човек като Буркхард не се заседява. И Каролин сякаш го осъзнава повече от всеки друг. Именно затова го придружава като ангел-хранител в неговото последно и най-трудно пътешествие – обратно към реалния живот.

Свързани новини

11-и София филм фест

Кастинг

Режисьор: Бюлент Акинчи
В ролите: Йенс Харцер, Марина Галич, Ана Мария Мюхе
Copyright © 2024 Dir.bg.