Лято `04

Summer `04

Германия | 2006г | 97 минути | | Официален сайт
- 0/10

За филма

Производител: Oe Filmproduktion
Разпространител: София Филм Фест 2007
Награди и номинации: Кан '06 – програма „Четиринайсетдневка на режисьорите“

Семейна почивка на вилата става предпоставка за разиграването на дръзка и на моменти твърде неловка битка между поколенията. Режисьорът Щефан Кромер смело противопоставя ревностните потребности на Мириам – четирийсет и няколко годишна майка и съпруга все още в цветущ вид, от една страна, на буйното полово съзряване на 12-годишната приятелка на сина й Ливия, от друга.

Жертви на смъртоносния сблъсък стават трима мъже: Нилс, синът, който, макар че е на 15, се оказва прекалено малък, за да удържи на интелектуалната и плътска обсада, на която го подлага Ливия; Андре, безразличният съпруг, обречен вечно да губи, и безпомощният Бил – очарователно неувереният, по момчешки хубав съсед, който се озовава в окото на бурята, развихрила се около мъжкия му чар.

Онова, което отначало прилича на искрена загриженост от страна на Мириам и Андре заради зараждащото се между Ливия и Бил приятелство, постепенно се превръща в нещо много по-притеснително – Мириам също тръгва по петите на Бил.

Привидно простичкият сюжет всъщност се рови с дълбочина и страст в теми като любовта, смъртта, копнежа, ревността и вината. И го прави без грам претенция благодарение на стегнатия, идеално оркестриран сценарий и превъзходните актьорски изпълнения, особено това на Гедек.

Свързани новини

11-и София филм фест

Кастинг

Режисьор: Щефан Кромер
В ролите: Мартина Гедек, Роберт Зеелигер, Петер Давор, Лукас Котаранин, Звеа Лоде
Сценарист: Даниел Ноке
Copyright © 2024 Dir.bg.