Време за жени

Time for Women

България | 2006г | 92 минути | Комедия | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 10.03.2006
Премиера в България: 23.03.2007
Производител: Корунд-Х, Нике-И, БНТ
Разпространител: кино Ларго
Награди и номинации: 2 награди от „Любовта е лудост“ Варна 2006 г.

Скучен и еднобразен е делникът в малко провинциално градче (Видин) на брега на големия син Дунав. Като прибавим характерните битови неволи, безработицата и безпаричието, се очертава тягостна история – но само ако жанрът не е комедия и главните героини не са жизнерадостни жени, които търсят нетрадиционен начин да излязат от задушаващото "живуркане".

Попаднали в клопката на популярно телевизионно шоу, те решават да преследват с всички средства голямата награда. Водещият на шоуто е обигран медиен манипулатор, който не се спира пред нищо. За да спечелят обаче, дамите трябва да направят стриптийз пред камерите на шоуто в родния си град. Това намерение се превръща във фикс-идея на нашите героини и те решават да осъществят подобно шоу в стара средновековна крепост.

Преминавайки през различни перипетии, в които семействата им са изложени на сериозни изпитания, провинциалното общество – скандализирано, а техните приятелства – разклатени, петте дами на различна възраст все пак успяват да стигнат до сцената с много жертви. Провалът на шоуто, предизвикан от сина на една от тях, е само горчива равносметка за смисъла на избора и невъзможността да надскочиш средата, в която живееш.

Прожекция на София Филм Фест: 09-19.03.2006 г.
Прожекция на "Любовта е лудост" Варна: 25.-31.08.2006 г.
Прожекция на "Златна роза" Варна: 01.-05.09.2006 г.
Прожекция на София Филм Фест за учащи: 22.09.2010 г.
Прожекции в кино "Ларго" (бивше "Център", бивше "БИАД") от 23.03.2007 г.

Кастинг

Режисьор: Илия Костов
В ролите: Никола Рударов, Тончо Токмакчиев, Стефан Попов, Любен Чаталов, Биляна Петринска, Параскева Джукелова, Катерина Евро, Аня Пенчева, Миодраг Иванов
Сценарист: Илия Костов
Продуценти: Христо Христов, Илия Костов
Музика: Стефан Димитров
Оператор: Ярослав Ячев
Copyright © 2024 Dir.bg.