Норбит

Norbit

САЩ | 2007г | 102 минути | Комедия , Романтичен
- 8/10

За филма

В разпространение от: 09.02.2007
Премиера в България: 23.03.2007
Премиера на DVD: 12.10.2009
Производител: DreamWorks SKG, Davis Entertainment, Tollin/Robbins Productions, Paramount Pictures
Разпространител DVD: Прооптики

“Казвам се Норбит Албърт Райс и бях сираче...” Така започва историята на Норбит (Еди Мърфи), който е отгледан от господин Уонг (Еди Мърфи) в сиропиталище. Там Норбит се запознава с очарователната Кейт (Танди Нютън). Двамата стават неразделни, но когато Кейт е осиновена, тя напуска Норбит, за да започне новия си живот. Един ден самотното и страхливо 9-годишно момче е спасено от непрестанния тормоз на малолетните побойници. Спасителката му е едрата Распутия (Еди Мърфи), която още на 10 години има опасни юмруци. Норбит и Распутия порастват заедно и в крайна сметка се женят. Така той става част от семейството й.

Кралят на комедията ви представя “Норбит”. Еди Мърфи е Норбит. Еди Мърфи е Распутия. Еди Мърфи е господин Уонг. Мърфи използва изключителния си талант, за да вдъхне живот на тези толкова различни и незабравими герои в шумната и откровено неприлична комедия.

Ужасяващото семейство на Распутия и тримата й братя – Големия Джак (Тери Крюс), Ърл (Клифтън Пауъл) и Блу Латимор (Лестър Спейт) – притежават строителна компания, чрез която управляват целия град. Всеки ден те тормозят, ограбват и изнудват почтените си съграждани.

Смиреният и потиснат Норбит е просто служител в компанията и съпругата му и братята й грубияни се държат ужасно с него. Ненаситната Распутия често го изпраща да й донесе огромна вечеря от местната кръчма на двама бивши сутеньори, “Pope Sweet Jesus” (Еди Грифин) и “Lord Have Mercy” (Кат Уилямс). Това е тежкият живот на Норбит, но всичко рязко се променя, когато вече порасналата и красива Кейт се завръща в града.

Тя възнамерява да купи сиропиталището на господин Уонг, който се готви за пенсия. Но Кейт е жертва на измама. Привидно влюбеният й годеник Дион (Куба Гудинг мл.) е мошеник, който тайно работи със семейство Латимор. Те имат големи планове за сиропиталището и искат да го превърнат в стриптийз клуб с отвратителното име “Зърнополис” или нещо подобно.

Но Норбит разбира, че в града и в семейството му има нещо нередно. Чувствата му към Кейт се пробуждат отново и доскоро омърлушеният Норбит се превръща в герой, който знае как да се облича добре, има успех с жените и кара колело.

Дали Норбит ще се изправи пред едрата фамилия Латимор? Дали ще успее да спаси любимата си, която възнамерява да се ожени за грешния човек? Дали благовъзпитана мишка ще се превърне в лъв, който може да спаси градчето? Дали ще избяга изпод чехъла на огромната и властна Распутия? Тази история може да се разкаже само от истински майстор...

Кастинг

Режисьор: Брайън Робинс
В ролите: Куба Гудинг мл., Тери Крюс, Еди Грифин, Танди Нютън, Еди Мърфи, Клифтън Пауъл
Сценаристи: Еди Мърфи, Чарли Мърфи, Джей Шерик, Дейвид Рон
Продуценти: Джон Дейвис, Еди Мърфи
Музика: Дейвид Нюман
Оператор: Кларк Матис
Copyright © 2024 Dir.bg.