Артур и минимоите

Arthur et les Minimoys

- 10/10

За филма

В разпространение от: 29.11.2006
Премиера в България: 30.03.2007
Производител: EuropaCorp, Avalanche Productions, Canal+, MGM
Разпространител: Александра Филмс

"Arthur and the Invisibles":

По едноименната книга за деца на Люк Бесон. 3D анимация - Пиер Буфен.

Като всяко дете на неговата възраст, Артур (Фреди Хаймор) е омаян от приказките, които баба му му разказва преди лягане. Неговите сънища са изпълнени с африкански племена и невероятни изобретения описани в една стара магична книга, която принадлежала на дядо му, и която мистериозно изчезнала преди четири години.

Когато той се заглежда по-внимателно в книгата, Артур осъзнава, че дядо му е оставил многобройни указания за скрито съкровище в градината на тяхната къща. Оказва се, че на това място е скрит цял невидим свят под земята, обитаван от миниатурни създания, невидими за невъоръженото око, наречени Минимои.

Едва на 10 години, Артур смело решава да следва стъпките на дядо си и да отиде в света на Минимоите и да изследва тяхната земя, съставена от седем кралства. Има само един начин Артур да осъществи пътуването си : той трябва да се смали и да стане Минимой!

Кастинг

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Фреди Хаймор, Миа Фароу, Пени Балфър, Дъг Ранд, Адам ЛеФевър
Сценаристи: Селин Гарсиа, Люк Бесон
Продуцент: Люк Бесон
Музика: Ерик Сера
Озвучен на български от: Живко Джуранов, Георги Тодоров, Василка Сугарева, Георги Николов, Гала Будева, Калин Арсов, Адриан Рачев - Румънеца, Петър Върбанов, Стефан Сърчаджиев
По книгата на: Люк Бесон
Оператор: Тиери Арбогаст
Copyright © 2024 Dir.bg.