Next

Next

- 10/10

За филма

В разпространение от: 27.04.2007
Премиера в България: 27.04.2007
Производител: Revolution Studios
Разпространител: Тандем филм

По фантастичната новела "The Golden Man" (1953 г.) на американския писател, есеист и философ Филип Дик.

Във вълнуващия трилър на Евълюшън Студиос "Next", носителят на „Оскар” Никълъс Кейдж е в ролята на Крис Джонсън, илюзионист в Лас Вегас, с истинска дарба, която е не само негова благословия, но и проклятие. Той има стряскащото умение да предвижда това, което ще се случи.

Джонсън може да вижда няколко секунди напред в бъдещето. Неговата свръхчувствителност му помага да се справя доста добре с работата си на магьосник в долнопробен клуб във Вегас. Нерядко използва уменията си на масата за „блек джек” когато закъса за пари.

Но неговият талант е много повече от салонен трик и скоро той е разкрит. Наблюдаван от охраната на казиното заради постоянните си печалби, той е забелязан също и от агента на ФБР Коли Ферис, в ролята номинираната за "Оскар" Джулиан Мур, която иска да го използва, за да предотврати заплануваната от терористи атака над Лос Анжелис с оръжия за масово поразяване.

При наближаващата детонация на ядрената бомба, Крис може да се окаже решаващата фигура за предотвратяването на ядрен Холокост. Ако не използва силата си да се движи във времето правилно, не само неговото, но и бъдещето на стотици хиляди ще бъде заличено.

Свързани новини

Любопитно за „Next”

Кастинг

Режисьор: Лий Тамахори
В ролите: Никълъс Кейдж, Джулиан Мур, Джесика Бийл, Томас Кречман, Тори Китълс, Хосе Сунига, Джим Бийвър, Питър Фалк
Сценаристи: Гари Голдман, Джонатан Хенсли, Пол Бърнбаум
Продуценти: Никълъс Кейдж, Тод Гарнър
Музика: Марк Айшъм
По книгата на: Филип Дик
Оператор: Дейвид Татърсол
Copyright © 2024 Dir.bg.