Кодово име: Чистачът

Code Name: The Cleaner

САЩ | 2007г | 91 минути | Екшън , Комедия , Криминален
- 0/10

За филма

В разпространение от: 05.01.2007
Премиера в България: 11.05.2007
Производител: New Line Cinema
Разпространител: Тандем Филм

Седрик Шоумена е в ролята на Джейк, напълно обикновен човек, който се събужда в една хотелска стая с цицина на главата, труп в леглото до себе си - и куфарче с 250 000 в брой! И сякаш това не е достатъчно зле, та Джейк изобщо не си спомня нито кой е, нито как се е озовал в стаята!

Появява се красивата и загадъчна Даян (Николет Шеридан), която твърди, че е съпруга на Джейк, и го отвежда в прекрасно имение, за което казва, че е негова собственост. Когато открива, че Даян иска да го упои, за да измъкне информация от него, Джейк избягва и се скрива в местно кафене, където се натъква на Джина (Луси Лиу) - сервитьорка, която твърди, че е негово гадже. Тя му казва, че той всъщност е чистач на местната фабрика за видеоигри, но Джейк си остава убеден, че е таен агент на ЦРУ с кодово име Чистачът и решава да го докаже.

Скоро по петите на Джейк и Джина тръгват агенти на ФБР, както и Райли (Уил Патън), служител в компанията за видеоигри, който казва на Джейк, че е скрил високотехнологично устройство, което е улика срещу Хоук (Марк Дакаскос) - главен мениджър на компанията и ключов играч в огромна сделка с оръжия, която предстои да се осъществи.

А през цялото време, Джейк изживява ретроспекции как се намира на едно бойно поле и сглобява оръжие. Най-важното за него е не само да разбере кой е всъщност, но и да разкрие истинските самоличности на хората около себе си.

Кастинг

Режисьор: Лес Мейфийлд
В ролите: Седрик Шоумена, Луси Лиу, Николет Шеридан, Марк Дакаскос, Калъм Кийт Рени, Нийси Неш, Уил Патън, Кевин Макнълти
Сценаристи: Робърт Адетуи, Джордж Гало
Продуценти: Седрик Шоумена, Брет Ратнър
Музика: Джордж Клинтън
Оператор: Дейвид Франко
Copyright © 2024 Dir.bg.