Музиката на Истанбул

Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul

Германия, Турция | 2005г | 90 минути | Документален , Музикален
- 0/10

За филма

В разпространение от: 27.05.2005
Производител: Bavaria Film

Филмът представя западната гледна точка - поглед от дистанция към чуждия, еротичен, опасен, изкушаващ град. Търсене, одисея, предприета за да се проучат музикалните извори, влияния и перспективи на града.

Истанбул е изгарящ град. Ако Берлин бе най-модерният град в началото на 90-те години, а Хавана - в края на 90-те, може би началото на новото хилядолетие даде на Истанбул шанса да представлява тоталния мегаполис на Европа - просто трябва да го усетите!

Но принадлежи ли Истанбул въобще на Европа?

Напоследък доста диджеи, музиканти и артисти от цял свят идват в Истанбул. Те търсят вдъхновение, опитващи се да разкрият тайните на прелестната красота. Всички възможни предубеждения, които сте имали спрямо турската музика, ще изчезнат тутакси след като се докоснете до неимоверно богатото съчетание от музикални стилове в този документален филм.

Сред най-силните моменти са кюрдска жена, пееща в турска баня, от чийто божествен глас ще ви побият тръпки на радост, и рап певец, който изстрелва по 1500 турски думи в минута в най-впечатляващото рап изпълнение, което някога сте чували.

Кастинг

Режисьор: Фатих Акин
В ролите: Селджук, Еркин Корай, Баба Зула, Александър Хаке
Сценарист: Фатих Акин
Продуцент: Фатих Акин
Оператор: Ерве Дийо
Copyright © 2024 Dir.bg.