Галапагос 3D

Galapagos: The Enchanted Voyage

- 0/10

За филма

В разпространение от: 27.10.1999
Премиера в България: 11.05.2007
Производител: IMAX Film Distribution
Разпространител: IMAX Film

По стъпките на Дарвин морският биолог д-р Керъл Болдуин и екип от Института Смитсониън се отправят на първата си експедиция на архипелага Галапагос – група от 19 вулканични острова, разположени около екватора, на около 1000 км западно от Еквадор. Пътувайки през Тихия океан, те достигат изолиран в продължение на милиони години свят, достижим само по въздух и вода; свят, който крие тайни и чудеса и превръща експедицията в приключение и лично преживяване.

Гледката наподобява луннен пейзаж – черните скали от застинала лава са в ярък контраст със зеленината на растителността. Гигантските галапагоските костенурки, морските игуани, необикновените птици, проявяват по-скоро любопитство към човешкото присъствие, отколкото страх. Морските лъвове весело подскачат в обособилите се след прилива малки басейни, заградени от скали и предпазени от открития океан, където в дълбочините плува пасаж от акули чук.

Група от любознателни морени, изплуват от техните укрития, заинтригувани от чуждото присъствие, оглеждат посетителя и разтварят уста. Слизайки към дълбините на океана в ултра модерната подводница, вниманието на учените привличат светещи морски краставици, ярко украсени ракообразни, и други твари, невиждани досега от друг.

Галапагос 3D представя на големия екран емоциите и вълненията на експедицията, придавайки им изключителен реализъм, благодарение на IMAX 3D технологията. За първи път зрителите могат да съпреживеят подобно приключение с екипа на Смитсониан, и заедно с тях да разкрият загадките около зараждането на живота на нашата планета.

Свързани новини

Любопитно за "Галапагос 3D"

Кастинг

Режисьори: Дейвид Кларк, Ал Гидингс
озвучавати: Наталия Барцкая, Христо Бонин, Николай Пърлев, Илия Иванов
Copyright © 2024 Dir.bg.