Рататуи

Ratatouille

САЩ | 2007г | 110 минути | Анимация , Комедия , Семеен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 28.06.2007
Премиера на DVD: 29.03.2010
Производител: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: Оскар 2008 г. (най-добра анимация) и 4 номинации
Златен глобус 2008 г.
БАФТА 2008 г.
9 награди "Ани" и 4 номинации 2008 г.
Грами 2008 г. (за Майкъл Джакино)

Режисьорът Брад Бърд и изумителните разказвачи от Pixar ще ви отведат в един съвсем нов и оригинален свят, в който немислимата комбинация от плъх и 5-звезден гурме-ресторант участва заедно в съвършената история тип „жаба, която не иска да си знае гьола”.

Във веселото приключение плъх на име Реми мечтае за кариера на главен готвач, въпреки мненията на останалите в семейството и очевидния проблем да си плъх в една определено зле настроена към гризачите професия. И когато съдбата доставя Реми в Париж, той се оказва идеално разположен под ресторанта, станал прочут със своя кулинарен идол Огюст Густо.

Независимо от очевидните опасности за нежеланите посетители в кухнята на един от най-скъпите парижки ресторанти, Реми си създава необичайно партньорство с Лингуини - момчето, което чисти отпадъците и което по невнимание открива удивителния талант на Реми.

Сделката между двамата задвижва шеметна поредица от невероятни, вълнуващи събития, които обръщат наопаки кулинарния свят на Париж.

Реми се оказва драматично раздвоен между желанието да следва мечтите си и предишното си съществуване като плъх. Той научава истината за приятелството, семейството и че няма друг избор, освен да бъде този, който е – плъх, който иска да е готвач.

Кастинг

Режисьори: Брад Бърд, Ян Пинкава
Сценарист: Брад Бърд
Продуцент: Брад Люис
Музика: Майкъл Джакино
Озвучен на български от: Мариан Бачев, Ангел Генов, Иван Звездев, Сивина Сивинова, Христо Гърбов, Ангел Георгиев, Николай Пърлев, Елена Хрисимова, Георги Тодоров, Деян Русев
Монтаж: Дарън Холмс
Copyright © 2024 Dir.bg.