Мъж на годината

Man of the Year

- 0/10

За филма

В разпространение от: 13.10.2006
Премиера в България: 13.07.2007
Производител: Universal Pictures
Разпространител: Тандем филм

Това е историята на един шоумен, издигнал се до върховете на властта. Universal Pictures и Morgan Creek ви канят да се запознаете с последния „Мъж на годината”.

С острия си като бръснач ум и безподобен стил, Уилямс изпълнява ролята на жлъчния водещ Том Добс – човек, направил кариера, нападайки политиците и изразявайки мнението на разгневената нация в своето ток-шоу. Той пуска шегички по адрес на пропукалата се система вечер след вечер... докато не му хрумва наистина забавната идея защо лично да не се кандидатира за президент?
В деня на изборите Добс зашеметява нищо неподозиращия свят с това, че спечелва. Смаяната страна се събужда с новината, че има нов лидер на свободния свят - любимият всезнайко на нацията.

Но една съвестна програмистка, анализираща резултатите на програмата за отчитане на резултатите, Елинор Грийн (Лора Лини), скоро разбира, че техническа грешка в софтуера е отредила на Добс победата, която никога не би могъл да спечели. Каква е нейната мисия? Да помогне на Добс да научи истината, докато нейният безскрупулен работодател я преследва, руши авторитета й и прави всичко възможно да погребе завинаги тайната на натъкмените избори.

Преследван вече и от Елинор, и от корумпирания юрисконсулт на компанията Алън Стюарт (Джеф Голдблум), Добс трябва да вземе съдбоносно решение, докато часовникът неумолимо отмерва времето – дали да се върне пред микрофона, или да остане в Овалния кабинет и да ръководи шоуто оттам.

Кастинг

Режисьор: Бари Левинсън
В ролите: Бари Левинсън, Луис Блек, Джеф Голдблъм, Лора Лини, Кристофър Уокън, Робин Уилямс
Сценарист: Бари Левинсън
Продуцент: Джеймс Робинсън
Музика: Греъм Ревел
Оператор: Дик Поуп
Copyright © 2024 Dir.bg.