Помощ, аз съм риба

A Fish Tale

Германия, Дания, Ирландия | 2000г | 80 минути | Анимация , Детски , Комедия , Приключенски
- 1/10

За филма

В разпространение от: 06.10.2000
Премиера на видео: 09.10.2002
Производител: Indie Animated Features
Разпространител: Ню филмс интернешънъл

"Hjælp! Jeg er en fisk":

Братче, сестриче и техния братовчед попадат във водовъртежа на фантастични приключения и заедно трябва да намерят начин да се преборят с трудностите.

Зареден с изключително чувство за хумор, анимационния филм ни запознава с малчугана Флай, със скейтборд под ръка, бейзболна шапка, обърната на обратно, който не се интересува нито от книги, нито от телевизия. Страстта на Флай е да лови риба. И той успява да накара братовчед си, който никак не обича водата и спорта, да се измъкнат навън. Към тях се присъединява и 5 годишната сестричка на Флай – Стела, след като леля й се унася в сладка дрямка.

Риболовът, този път, обаче няма да бъде обикновен за тях. Приливът настъпва и тримата неусетно се озовават в клопката на скала, в която се намира тайна врата, водеща до подводната лаборатория на професор Мак Крил. Професорът, е вманиачен учен, силно обезпокоен от пренаселяването на света и създал лекарство, с което превръща хората в риби.

Стела тайно отпива от лекарството и се превръща в морска звезда. Без да осъзнае, че това е Стела, Чъки я хвърля във водата. Събитията, разбира се, налагат двете момчета да я последват.

Започват невероятни подводни приключения, в които децата-риби ще се сблъскат с акула-убиец и много други препятствия. Ще намерят ли децата антидота, за да се превърнат отново в хора, преди времето им за спасение да е изтекло?

Кастинг

Режисьори: Стефан Фьелдмарк, Микаел Хегнер, Грег Манваринг
Сценаристи: Стефан Фьелдмарк, Карстен Кийлерих, Джон Стефан Олсен
Продуцент: Ръсел Боланд
Музика: Сорен Хилдгард
Озвучен от: Алън Рикман, Тери Джоунс, Сьорен Ласен, Терил Ротъри, Ерън Пол, Иън Корлет, Табита Джърмейн
Copyright © 2024 Dir.bg.