Сенки

Senki

Македония, Германия, Италия, България, Испания | 2007г | 124 минути | | Официален сайт
- 0/10

За филма

Премиера в България: 28.03.2008
Разпространител: Българска Дистрибуторска Компания

Животът на д-р Лазар Перков /Борче Начев/ на пръв поглед изглежда перфектен. Той е млад лекар, на когото всички предвещават бляскава кариера, има красива жена, забавен петгодишен син и влиятелни родители. Една нощ след скандал с жена си, той претърпява жестока автомобилна катастрофа, в която оцелява като по чудо.

Година след удара, той се завръща към стария си живот в привидна хармония със студената си съпруга и властната си майка, директор на болницата, където е назначен. Една нощ Лазар открива в апартамента си загадъчна старица, която настойчиво му предава послание на някакъв забравен диалект. В търсене на превода той открива Менка /Весна Станоевска/, една красавица, която сякаш не е от този свят.

Двамата започват да се срещат и между тях избухва опустошителна страст на границата между живота и смъртта. След лутания и заблуди Лазар разбира, че Менка, загадъчната старица и един мъж с бебе на ръце всъщност са от запустялото село, където е родена и собствената му майка. Тримата настоятелно го молят да им помогне и поправи злото, извършено някога от майка му, което е причината за всички техни страдания.

Кастинг

Режисьор: Милчо Манчевски
В ролите: Сабина Айрула-Тозия, Весна Станоевска, Диме Илиев, Филарета Атанасова, Ратка Радманович, Борче Начев, Салаетин Билял
Сценарист: Милчо Манчевски
Продуценти: Мариела Безуевска, Амедео Пагани, Милчо Манчевски
Copyright © 2024 Dir.bg.