На прага на Рая

Auf der anderen Seite

Германия, Турция, Италия | 2007г | 116 минути | Драма
- 0/10

За филма

В разпространение от: 27.09.2007
Премиера в България: 28.03.2008
Производител: The Match Factory
Разпространител: Арт Фест

"The Edge of Heaven":

Прочул се най-вече с филма "Срещу стената", турско-германският кинематографист Фатих Акин за кратко време се превърна в едно от най-забележителните лица на съвременното немско кино. Макар навярно да е пресилено да бъде определян като наследник на Фасбиндер, има нещо в неговия реалистичен стил и отзивчивост към социалните и политическите проблеми, което напомня великия майстор.

"На прага на Рая" ни разхожда между Турция и Германия, за да разкаже сложната история на пресичащи се житейски съдби, в които надеждите и мечтите на героите се вплитат в търсене на любовта и родителите.

Главните герои са двама мъже и две жени – баща и син, майка и дъщеря, – които поотделно обхващат две разбити семейства. Али (Тунсел Куртиз) е енергичен седемдесетинагодишен човек, потушаващ самотата си с посещения при проститутки. Синът му Неджат (Баки Даврак) е млад професор. Али си пада по Йетер (Нурсел Кьосе) – проститутка на средна възраст, също туркиня, която се съгласява да се пренесе при него, за да избегне гоненията на местните мюсюлмански фундаменталисти. Става ясно, че Йетер има двайсетинагодишна дъщеря – Айтен (Нургюл Йезилджай), която още живее в Турция.

Кастинг

Режисьор: Фатих Акин
В ролите: Патрисия Циолковска, Нургюл Йезилджай, Нурсел Кьосе, Тунсел Куртиз, Баки Даврак
Сценарист: Фатих Акин
Продуцент: Фатих Акин
Музика: Щефан Хантел-Шантел
Оператор: Райнер Клаусман
Copyright © 2024 Dir.bg.