Луди пари

Mad Money

САЩ | 2008г | 104 минути | Комедия , Криминален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 18.01.2008
Премиера в България: 18.04.2008
Производител: Millennium Films
Разпространител: Съни филмс

Бриджит Кардиган (Даян Кийтън) изпада в шок, когато разбира, че е на косъм да загуби дома си и прекрасния си живот, след като съкращават съпруга й Дон (Tед Дансън) със завидния му 30-годишен стаж. Дон си търси работа цяла година, но късметът така и не му се усмихва. Въоръжена единствено с диплома по английска литература, всеотдайната майка и съпруга Бриджит се принуждава да излезе на непознатата за нея трудова борса без каквито и да е умения. В крайна сметка започва работа на единственото свободно място, което успява да намери – чистачка в банка от Федералния резерв.

Някогашната буржоазка намира общ език с новите си колежки доста по-бързо, отколкото е предполагала. Бриджит се сприятелява с Нина (Куин Латифа) - самотна майка на две деца, която по цял ден бракува старите пари и Джаки (Кейти Холмс) - волна душица, която няма нищо за губене и която по цял ден тика количката със старите пари. Всеки ден банката бракува милиони долари. Хванати в капана на една система, която подценява талантите им и прави мечтите им недостъпни, Бриджит, Нина и Джаки замислят голям удар.

След като цял живот са играли по правилата, сега трите решават да обединят силите си и да измислят план как да изнесат тайно от Федералния резерв парите, които скоро предстои да бъдат унищожени.

Докато криминалния синдикат трупа купища пари и всичко изглежда така сякаш са извършили перфектния обир, една малка грешка ще постави на щрек властите за намеренията им. В крайна сметка триото се оказва с толкова много пари в ръцете, че дори не знае какво да прави с тях, но освен това се налага и да стои крачка пред закона.

Кастинг

Режисьор: Кали Кури
В ролите: Даян Кийтън, Кейти Холмс, Адам Ротенбърг, Роджър Крос, Куин Латифа, Кристофър Макдоналд, Моргана Шоу, Тед Дансън
Сценарист: Глен Герс
Продуценти: Джей Коен, Джеймс Ейчисън
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
Оператор: Джон Бейли
Copyright © 2024 Dir.bg.