Подмяната

Changeling

САЩ | 2008г | 140 минути | Драма , Криминален , Мистъри
- 10/10

За филма

В разпространение от: 24.10.2008
Премиера в България: 09.01.2009
Премиера на DVD: 04.05.2009
Производител: Imagine Entertainment, Malpaso Productions, Relativity Media, Universal Pictures
Разпространител: Прооптики
Разпространител DVD: Прооптики
Награди и номинации: 3 номинации за Оскар 2009 г.
2 номинации за Златен глобус 2009 г.
8 номинации от Британската академия 2009 г.
Номинация за Златна палма - Кан '2008 г. (Клинт Истууд)

В една неделна утрин в предградията, Кристин (Анджелина Джоли) се сбогува със сина си Уолтър и отива на работа. Когато се прибира, тя открива, че детето е изчезнало. След месеци безплодно издирване се появява момченце, което твърди, че е нейният изгубен син. Замаяна от бурята от полицаи, журналисти и бушуващите в нея емоции, Кристин му позволява да остане вкъщи. Но в сърцето си тя знае, че това не е Уолтър.

Докато упорито притиска властите да продължат издирването, младата жена научава, че в Ел Ей от времето на Сухия режим жените нямат право да се противопоставят на системата. Обявена за луда и неспособна да разсъждава трезво, Кристин намира съюзник в лицето на активиста почитаемия Брийглеб (Джон Малкович), който й помага в битката с градската управа.

Създаден по действителните събития, които разтърсват калифорнийската правна система през 1928, "Подмяната" е шокиращ разказ за борбата на една майка да открие сина си и онези, които не се спират пред нищо, за да я накарат да замлъкне.

Кастинг

Режисьор: Клинт Истууд
В ролите: Анджелина Джоли, Джон Малкович, Джефри Донован, Колъм Фиор, Майкъл Кели, Мишел Гън, Джан Девъроу, Морган Истууд
Сценарист: Джей Майкъл Стразински
Продуценти: Клинт Истууд, Брайън Грейзър, Рон Хауърд
Музика: Клинт Истууд
Оператор: Том Стърн
Copyright © 2024 Dir.bg.