Рицарят тамплиер

Arn: The Knight Templar

Швеция, Великобритания, Дания, Норвегия, Финландия, Германия, Мароко | 2007г | 139 минути | Приключенски | Официален сайт
- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 17.12.2007
Премиера в България: 23.01.2009
Премиера на DVD: 06.07.2009
Производител: AMC Pictures
Разпространител: Тандем Филм
Разпространител DVD: Тандем видео
Награди и номинации: Номинация от Европейски филмови награди 2008 г.

"Arn: Tempelriddaren":

По романите (1998 - 2001 г.) на шведския писател и журналист Ян Гию.

През XІІ век в знатно семейство, принадлежащо към кралския род, се ражда Арн Магнусон (Йоаким Натерквист) . Израствайки сред монасите от Цистерианския орден, той е обучен от загадъчния брат Гилберт (Венсан Перес) да си служи с меч и щит. Обвит в мистика, Арн оцелява при всякакви изпитания, а съдбата му отрежда да стане герой.

Въвлечен в кървавата борба между претендентите за кралския престол, той става рицар тамплиер и е принуден да тръгне на кръстоносен поход, за да се бие в 20-годишната Свещена война срещу сарацините. Завръщайки се като непобедим и доблестен воин, сега той трябва да воюва за любовта си и за мисията на живота си - да обедини Швеция в едно кралство.

Това е епична сага за смели рицари, властни кралици и коварни крале, за войни и заговори, приятелство и предателство. Епос, сравняван с „Небесно царство” на Ридли Скот. Най-високо бюджетната кинопродукция, правена в Европа досега, по бестселъра на Ян Гиу.

Кастинг

Режисьор: Питър Флинт
В ролите: Микаел Никвист, Венсан Перез, Стелан Скарсгард, Томас Габриелсон, Николас Бултон, София Хелин, Йоаким Нотерквист, Биби Андершон
Сценарист: Ханс Гунаршон
Продуцент: Валдемар Бергендал
Музика: Туомас Кантелинен
По книгата на: Ян Гию
Оператор: Ерик Крес
Copyright © 2024 Dir.bg.