Летящият цирк на Монти Пайтън

Monty Python´s Flying Circus

Великобритания | 1969г | 30 минути | Комедия , Музикален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 05.10.1969
Производител: BBC

Телевизионен сериал, 1969 - 1974 г.

През 1969 г. петима прекалено образовани британски комици и един американски илюстратор нахлуват в домовете на нищо неподозиращите зрители на Би Би Си с комедийно шоу, което най-меко може да бъде наречено странно. „Абсурдно”, „ексцентрично” и „непонятно” са други възможни определения, които идват на ум. И все пак този чалнат секстет поставя началото на абсурдна традиция от половинчасови телевизионни епизоди, продължила три сезона и половина, поредица представления на живо, шепа игрални филми и наследство от мъртви папагали и глупаци от висшата класа.

Първият сезон на Летящият цирк на Монти Пайтън представя първата поредица от епизоди, пробутани на една спокойна публика, като въвежда непрестанни гегове (“А сега нещо съвсем различно”) и герои, които се появяват периодично (Тери Гилиам, облечен в доспехи, размятащ гумено пиле, помпозния Полковник на Греъм Чапман, намесващ се в скечовете, които смята за страшно тъпи, и, разбира се, Това е мъж на Майкъл Пейлин, които се въртят през целия сезон). Сред върховете на скечовете са Муш Муш, Най-смешният виц на света, Как да се защитите от човек, който ви напада с пресни плодове, Объркайте една котка и Тъпият живот на брокер от Сити – всички те са обилно поръсени с най-различни анимационни серии, рисувани от Тери Гилиам.

Кастинг

Режисьор: Иън Макноутън
В ролите: Франк Уилямс, Карол Кливланд, Тери Джоунс, Майкъл Пейлин, Ерик Айдъл, Греъм Чапман, Тери Гилиъм, Джон Клийс, Кони Буут, Тери Джоунс
Сценаристи: Майкъл Пейлин, Джон Клийс, Тери Гилиъм, Греъм Чапман, Ерик Айдъл, Нийл Инис
Продуцент: Иън Макноутън
Оператори: Джеймс Балфур, Алън Федърстоун
Copyright © 2024 Dir.bg.