Миг на гениалност

Flash of Genius

САЩ, Канада | 2008г | 119 минути | Биографичен , Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 03.10.2008
Премиера на DVD: 09.03.2009
Производител: Universal Pictures
Разпространител DVD: Прооптики

По едноименната статия в сп. The New Yorker на американския журналист Джон Сийбрук, превърнала се в книга ("Flash of Genius and Other True Stories of Invention") през 2008 г.

Киърнсови са типично семейство от Детройт, което се опитва да живее тяхната версия на американската мечта. Професорът от местния университет Боб (Грег Киниър) и съпругата му Филис (Лорън Греъм) имат 6 деца, които оживявят иначе задоволителното им за Средния Запад съществуване.

Когато Боб изобретява приспособление, което би могло да се използва от всеки автомобил в света, семейството си мисли, че е открило златна мина. Но техните надежди са смазани от автомобилните гиганти, които безцеремонно пренебрегват мъжа, чиято заслуга е то. Игнориран, заплашван и закопан от дълъг съдебен процес, Боб не може да се примири със случилото се.

Той се превръща в човек, обсебен от жаждата за справедливост и извоюване на признателност за тези, които я заслужават. И докато плаща данък затова, че отказва да направи компромис със своята съвест, този обикновен Давид ще пробва немислимото - да постави на колене Голиат.

Кастинг

Режисьор: Марк Ейбрахам
В ролите: Алън Алда, Дърмът Мълроуни, Лорън Греъм, Грег Киниър, Бил Лейк, Мич Пиледжи
Сценарист: Филип Рейлсбек
Продуценти: Гари Барбър, Роджър Бърнбаум
Музика: Ерън Зигман
По книгата на: Джон Сийбрук
Оператор: Данте Спиноти
Copyright © 2024 Dir.bg.