Ледена смърт

Whiteout

САЩ, Канада, Франция, Турция | 2009г | 96 минути | Екшън , Криминален , Мистъри | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 11.09.2009
Премиера в България: 16.10.2009
Премиера на DVD: 22.02.2010
Производител: Warner Bros. Pictures
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: Audio Visual България

По едноименния графичен роман (1998 г.) на Грег Рука и илюстратора Стив Лийбър.

Антарктида. Най-студеното и изолирано място на планетата. Температурите падат до минус 120 градуса. Вятър брули ледената повърхност на континента с над 160 км. в час. Дом на една от най-смъртоносните природни стихии - БЯЛАТА СМЪРТ!

Именно това е мястото, което американският шериф Кери Ситко (Кейт Бекинсейл) не би пропуснала! Като единствен човек на закона в изследователската лаборатория "Амундсен-Скот", поверената и територия варира от спокойна и безпроблемна, до сурова и враждебна! Само след три дни станцията ще бъде затворена и слънцето ще се скрие за една дълга и сурова зима. Кери ще напусне не само Антарктида, но и полицията за да започне нов живот.

Но точно в този момент е открит труп насред ничия земя и Кери е захвърлена насред ужасяваща мистерия. Брутално пребит на километри от лагера, мъртвият човек е и ПЪРВОТО КОНТИНЕНТАЛНО УБИЙСТВО и най-голямото предизвикателство в кариерата на Кери Ситко.

Скоро към разследването се присъединява специалният агент от Обединените Нации Робърт Прайс (Гейбриъл Макт), който е изпратен да наблюдава нейния напредък в тази територия без правителство. Когато разследването приема смъртоносен обрат и 60 годишна тайна е изтръгната от земята, Шериф Ситко сама се превръща в мишена. Прайс би могъл да бъде изключително силен съюзник, но само ако разгадаването на убийството е истинската му цел.

Сега, когато остават три дни до излитането на последния самолет от континента, Кери трябва да побърза да разреши мистерията или рискува да остане насаме в мрака с приближаващ убиец!

Кастинг

Режисьор: Доминик Сена
В ролите: Кейт Бекинсейл, Гейбриъл Макт, Том Скерит, Шон Дойл, Къламбъс Шорт, Алекс О'Лафлин, Ерин Хайкок, Башар Рахал
Сценаристи: Кари Хейс, Чад Хейс, Ерик Хоубър, Джон Хоубър
Продуцент: Сюзан Дауни
Музика: Джон Фризел
По книгата на: Грег Рука, Стив Лийбър
Оператор: Кристофър Сус
Copyright © 2024 Dir.bg.