Амелия

Amelia

САЩ, Канада | 2009г | 111 минути | Биографичен , Драма , Приключенски | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 23.10.2009
Премиера на DVD: 26.05.2010
Производител: Fox Searchlight
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

По книгата "East To The Dawn: The Life of Amelia Earhart" (1997 г.) на американската журналистка и писателка Сюзан Бътлър и по книгата "Amelia Earhart - The Sound of Wings" (1989 г.) на английската бизнесдама и биограф Мери Лавъл.

Хилари Суонк с поредното си незабравимо превъплъщение - в ролята на Амелия Еърхарт, легендарната смела американка, която вписва името си в историята на авиацията.

Ричърд Гиър е в ролята на харизматичния й делови партньор и любящ съпруг Джордж Пътнам. Обвързани от общата си амбиция и любов, двамата се радват на дългогодишен брак, който нито желанието на Амелия да лети, нито страстната й афера с Джийн Видал (Юън Макгрегър) могат да разклатят.

Уникално съчетание от човешка драма, всепомитащ романс и епично приключение - филм, който веднага ще грабне сърцата ви и ще ви понесе на крилете на човешкия дух и стремеж към покоряване на все нови и нови висини.

Кастинг

Режисьор: Мира Наир
В ролите: Марина Стоун, Уилям Къди, Вирджиния Медсън, Кристофър Екълстън, Миа Вашиковска, Ричард Гиър, Юън Макгрегър, Хилари Суонк, Джефри Найт
Сценарист: Роналд Бас
Продуцент: Лидия Пилчър
Музика: Габриел Яред
По книгата на: Мери Лавъл, Сюзан Бътлър
Оператор: Стюарт Драйбърг
Copyright © 2024 Dir.bg.