Проповедникът с картечница

Machine Gun Preacher

- 0/10

За филма

В разпространение от: 23.09.2011
Премиера в България: 02.12.2011
Производител: Apparatus Productions
Разпространител: Форум Филм България

Създаден по вдъхновяващата житейска история на Сам Чайлдърс - бивш престъпник, замесен в търговия с наркотици, който минава през удивително преобразяване и открива неочаквано призвание като спасител на стотици отвлечени и осиротели деца.

Джерард Бътлър с много плам пресъздава образа на Чайлдърс, посветеният на каузата основател на спасителната организация "Ангелите на Източна Африка". Темите в сюжета на филма са насилието и изкуплението.

Когато бившият член на рокерска банда Сам Чайлдърс взема повратното решение да замине за Източна Африка и да помага за възстановяване на домовете, разрушени от гражданска война, той е поразен от неописуемите ужаси, на които е подложено беззащитното население на региона, като най-потърпевши са децата. Като пренебрегва предупрежденията на по-опитни хуманитарни служители, Сам създава сиропиталище там, където то е най-нужно - насред територията, контролирана от бруталната „Божия съпротивителна армия” - ренегатски милиционерски части, които принуждават още невръстни деца да станат войници.

За Сам не е достатъчно само да защити набелязаните жертви на армията. Решен да спаси възможно най-много от тях, той провежда въоръжени мисии дълбоко във вражеска територия, за да освободи отвлечени деца и да ги върне към мирен живот, като в същото време да постигне мир и за себе си.

Това е вълнуваща история по истински събития за човек, спасил над 1000 сираци от глад, болести и поробване.

Кастинг

Режисьор: Марк Форстър
В ролите: Сюлейман Си Саван, Джъстин Бранд, Кори Лардж, Ричард Горети, Кати Бейкър, Маделин Карол, Майкъл Шанън, Мишел Монахън, Джерард Бътлър
Сценарист: Джейсън Келър
Продуцент: Роби Бренър
Музика: Asche & Spencer
Оператор: Робърто Шефър
Copyright © 2024 Dir.bg.