Красавицата и звярът (1991)

Beauty and the Beast

- 6.5/10

За филма

В разпространение от: 10.02.2012
Премиера в България: 02.03.2012
Производител: Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Вълшебната класика на Walt Disney от 1991 г. се завръща през 2012 г. на голям екран в дигиталния формат Disney 3D™ и представя любимата анимация на новото поколение с удивителна нова и триизмерна визия.

Филмът разказва фантастичното пътешествие на Бел (с гласа на Пейдж О’Хара) - умна и красива девойка, държана в плен от ужасяващ звяр (Роби Бенсън) в замъка му. Въпреки опасността, в която се намира, Бел се сприятелява с омагьосания инвентар на замъка – в това число чайник, свещник и настолен часовник – и постепенно започва да вижда сърцето и душата на принц зад външността на Звяра.

С незабравимата си музика от Хауърд Ашман и Алан Менкен и безкрайно талантливия вокален ансамбъл, „Красавицата и звярът” е първият анимационен филм, получил номинация за „Най-добър филм” от Академията за Филмово изкуство и наука.

Кастинг

Режисьори: Гари Траусдейл, Кърк Уайз
Сценаристи: Линда Улвъртън, Роджър Алърс
Продуцент: Дон Хан
Музика: Алън Менкен
Озвучен на български от: Сава Пиперов, Людмила Чешмеджиева, Пламен Захов, Венцислав Динов, Кирил Бояджиев, Петър Салчев, Йорданка Илова, Роби Бенсън, Пейдж О'Хара, Джеси Корти, Анджела Лансбъри, Рекс Евърхарт
Copyright © 2024 Dir.bg.