Хобит: Неочаквано пътешествие

The Hobbit: An Unexpected Journey

САЩ, Нова Зеландия | 2012г | 170 минути | 3D , , IMAX , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 7/10

За филма

В разпространение от: 14.12.2012
Премиера в България: 14.12.2012
Премиера на DVD: 08.04.2013
Производител: Metro Goldwyn Mayer
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: A+ Films

"Хобит: Неочаквано пътешествие" проследява пътешествието на главния герой Билбо Бегинс, който е въвлечен в епичен поход за освобождаване на Еребор - изгубеното царство на джуджетата, което отдавна е завладяно от дракона Смoг.

Към Билбо се обръща появилия се изневиделица вълшебник Гандалф Сивия и Билбо се присъединява към група от тринайсет джуджета, предвождана от легендарния воин Торин Дъбощит. Пътуването им ги отвежда в Пущинака; през коварни земи, гъмжащи от гоблини и орки, смъртоносни уаргове и гигантски паяци, създания, сменящи облика си и различни магьосници. Макар че целта им е на изток, при Самотната планина, те трябва първо да се измъкнат от тунелите на гоблините, където Билбо среща създание, което завинаги ще промени живота му – Ам-Гъл.

Насаме с Ам-Гъл, на брега на подземно езеро, нищо неподозиращият Билбо Бегинс не само открива дълбини на хитрост и смелост, учудващи и него самия, но се сдобива със "скъпоценния" пръстен на Ам-Гъл, който има неочаквани и полезни качества. Простичък златен пръстен, който е свързан със съдбата на цялата Средна земя по начини, недостъпни за познанието на Билбо.

Мартин Фрийман изпълнява главната роля на Билбо Бегинс, а Иън Маккелън се завръща в ролята на Гандалф Сивия. Джуджетата се играят от Ричард Армитидж /Торин Дъбощит/, Кен Стот /Балин/, Греъм Мактавиш /Дуалин/, Уилям Киршър /Бифур/, Джеймс Несбит /Бофур/, Стивън Хънтър /Бомбур/, Дийн О’Горман (Фили), Ейдън Търнър /Кили/, Питър Хамбълтън /Глоин/, Джон Калън /Оин/, Джед Брофи /Нори/, Марк Хадлоу /Дори/ и Адам Браун /Ори/.

В образите си от трилогията "Властелинът на пръстените" се появяват Кейт Бланшет в ролята на Галадриел, Анди Съркис в ролята на Ам-Гъл и Илайджа Ууд в ролята на Фродо. Джефри Томас и Майк Мизрахи също се присъединяват към актьорския състав в ролите съответно на кралете на джуджетата Трор и Траин.

Кастинг

Режисьор: Питър Джаксън
В ролите: Кейт Бланшет, Орландо Блум, Джеймс Несбит, Ричард Армитидж, Люк Евънс, Иън Маккелън, Анди Съркис, Били Конъли, Хюго Уийвинг, Бенедикт Къмбърбач, Еванджелин Лили, Мартин Фрийман, Илайджа Ууд, Кристофър Лий
Сценаристи: Питър Джаксън, Филипа Бойенс, Гийермо дел Торо, Фран Уолш
Продуценти: Питър Джаксън, Каролин Кънингам, Фран Уолш
Музика: Хауърд Шор
По книгата на: Дж.Р. Р. Толкин
Оператор: Андрю Лесни
Copyright © 2024 Dir.bg.