Здрач: Зазоряване - част 2

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

- 5.4/10

За филма

В разпространение от: 14.11.2012
Премиера в България: 16.11.2012
Премиера на DVD: 29.04.2013
Производител: Summit Entertaiment
Разпространител: А Плюс Филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

По романа "Breaking Dawn" ("Зазоряване", 2008 г., част от поредицата "Здрач" от 4 книги) на американската писателка Стефани Майър.

Дългоочакваният последен филм от сагата „Здрач“, режисиран от носителя на "Оскар" Бил Кондън, ще разплете тайните и мистериите в романтичния фентъзи епос, пленил сърцата на милиони фенове по целия свят.

В „Здрач: Зазоряване – част II“ Бела (Кристен Стюарт) се събужда преобразена – сега тя е майка и най-накрая... вампир. Докато съпругът й Едуард (Робърт Патисън) се радва на красотата, бързината и необичайния й самоконтрол, Бела се чувства по-жива от всякога, а съдбата на нейния най-близък приятел Джейкъб (Тейлър Лаутнър) се е преплела с тази на изключителната им дъщеря Ренесме (Макензи Фой). Появата на толкова рядко същество като момиченцето укрепва фамилията, но скоро ще събуди могъщи сили, заплашващи да унищожат всички тях.

„Здрач: Зазоряване – част II“ слага край на обожаваната по цял свят приказка за любов, семейство, смелост и съдба. Базирани на бестселърите на Стефани Майер, филмовата поредица е мащабен културен феномен с глобална фен база, която очаква с нетърпение всеки следващ филм.

Финалната част от разделената на две адаптация на „Здрач: Зазоряване“ е режисирана от Бил Кондън по сценарий на Мелиса Розенбърг.

Кастинг

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Макензи Фой, Елизабет Рийсър, Ники Рийд, Били Бърг, Ана Кендрик, Кристен Стюарт, Тейлър Лаутнър, Робърт Патинсън, Питър Фачинели, Ашли Грийн, Келън Лъц, Дакота Фанинг, Рами Малек
Сценарист: Мелиса Розенбърг
Продуцент: Карън Розенфелт
Музика: Картър Бъруел
По книгата на: Стефани Майър
Оператор: Гийермо Наваро
Copyright © 2024 Dir.bg.