А защо да не живеем заедно?

Et si on vivait tous ensemble?

Франция, Германия | 2011г | 96 минути | Драма , Комедия | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 18.01.2012
Премиера в България: 14.12.2012
Производител: Les Films de la Butte, Rommel Film, Manny Films, Studio 37, The Match Factory
Разпространител: Арт Фест

"All Together":

Петима близки приятели, пет различни характера: Клод, който винаги е обичал жените, неочакваната двойка Ани и Жан – той политически активист, тя буржоазната традиционалистка, и Жана и Албер – тя феминистка, той политически бонвиван.

Петима дългогодишни приятели, пет различни проблема, породени от остаряването. Сърцето на Клод сега е по-слабо, отколкото неговата пламтяща страст. На Жан вече не е разрешено да се занимава с хуманитарна дейност – заради възрастта е твърде рисков за застрахователната компания! Ани иска да спечели отново своите внуци със скъп басейн. Жана крие сериозна болест.

Албер не забелязва, че паметта му прави номера. Решението е обща къща. Петимата решават да се преместят да живеят заедно, защото синът на Клод вече е избрал стая за баща си в старчески дом, дъщерята на Албер е дала кучето му в приют, без да го пита, а никой от петимата приятели не желае все още да се откаже от известна независимост – поне все още не. За да направят общия си живот поне малко по-лесен, Жана наема младия студент Дирк, който се премества с тях в дома на Ани и Жан.

Кастинг

Режисьор: Стефан Роблен
В ролите: Даниел Брюл, Камино Тейшейра, Клод Риш, Джейн Фонда, Джералдин Чаплин, Ги Бедо, Пиер Ришар
Сценарист: Стефан Роблен
Продуценти: Кристоф Брюншер, Филип Гомпел
Музика: Жан-Филип Верден
Оператор: Доминик Колен
Copyright © 2024 Dir.bg.