Умирай трудно: Денят настъпи

A Good Day to Die Hard

САЩ | 2013г | 96 минути | Екшън , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 14.02.2013
Премиера в България: 15.02.2013
Премиера на DVD: 24.06.2013
Производител: 20th Century Fox
Разпространител: Александра филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: Номинация на Световните награди за саундтрак 2014 г. (за Марко Белтрами)

Брус Уилис се завръща отново в емблематичната си роля като Джон Маклейн. Действието този път се развива на фона на смъртоносна корупция и политическа вендета в Русия.

Маклейн пристига в Москва, за да открие своя отчужден син Джак (Джай Кортни) и с изумление открива, че той работи под прикритие, за да защити информатор на правителството. Оказали се заедно на огневата линия, двамата Макклейн са принудени да преодолеят различията си. Те трябва да спасят Комаров (Себастиан Кох) и да осуетят зловещо престъпление с катастрофални последици на най-безлюдното и опустошено място на Земята - Чернобил.

Маклейн е, както самият той скромно се представя, „агент 007 от Плейнфийлд, Ню Джързи“. Но от Плейнфийд до Москва пътят е дълъг - и Джон с Джак ще преживеят семейна среща, която никога няма да забравят.

Маклейн е обикновен човек, принуден от обстоятелствата да се впусне в решаването на извънредно трудни задачи. Това го отличава от комиксовите героите на повечето екшън филми и го прави един от най-популярните и обичани образи в историята на киното. Изминаха 25 години, откакто "Умирай трудно" покори киносалоните и изстреля в звездната орбита новия герой Джон МакКлейн, като промени еталона за екшън филми.

Кастинг

Режисьор: Джон Мур
В ролите: Брус Уилис, Джай Кортни, Себастиан Кох, Мери Елизабет Уинстед, Юлия Снигир, Радивойе Буквич, Коул Хаузър, Амаури Ноласко, Анна Вялицина
Сценарист: Скип Уудс
Продуцент: Уик Годфри
Музика: Марко Белтрами
Оператор: Жонатан Села
Copyright © 2024 Dir.bg.