Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Морето на чудовищата

Percy Jackson: Sea of Monsters

- 10/10

За филма

В разпространение от: 14.08.2013
Премиера в България: 30.08.2013
Премиера на DVD: 09.12.2013
Производител: Fox 2000 Pictures, 1492 Pictures, TSG Entertainment, Sunswept Entertainment, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

По втория роман "Морето на чудовищата" (2006 г.) от пенталогията "Пърси Джаксън и боговете на Олимп" на американския писател Рик Райърдън.
Продължение на филма “Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии” от 2010 г.

Логан Лърман се завръща за втори път в образа на младия полубог Пърси Джаксън, който заедно с приятелите си Анабет и Гроувър е изправен пред най-сериозното изпитание досега - а именно да спаси целия свят от унищожение. За да изпълнят мисията си Пърси, Анабет и Гроувър се впускат в необикновено пътешествие в търсене на митичното Златно руно, което притежава силата да опази човечеството и да осигури по-спокойно бъдеще на лагера за полубогове “Half-Blood”.

Но задачата се оказва по-трудна от очакваното и Пърси е принуден да премине през мистериозните и зловещи води на Морето на чудовищата, което е познато в човешкия свят като Бермудския триъгълник. Времето изтича и преди да се доберат до Златното руно Пърси и приятелите му ще трябва да се преборят с ужасяващи водни същества, армия от зомбита и могъщия Кронос.

Кастинг

Режисьор: Тор Фройдентал
В ролите: Нейтън Филиън, Миси Пайл, Брандън Т. Джаксън, Логан Лърман, Джейк Ейбъл, Габи Куна, Мелина Канакаредес, Крис Кугън, Алекзандра Дадарио, Левин Рамбин, Стенли Тучи, Даниел Кудмор, Дерек Миърс, Дъглас Смит, Антъни Хед
Сценарист: Марк Гугенхайм
Продуценти: Майкъл Барнейдън, Андрю Локингтън, Карен Розенфелт
По книгата на: Рик Райърдън
Оператор: Шели Джонсън
Copyright © 2024 Dir.bg.