Котките (1998)

Cats - The Musical (Ultimate Edition)

Великобритания, САЩ | 1998г | 121 минути | Музикален | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 05.10.1998
Премиера на DVD: 09.09.2013
Производител: The Really Useful Group, KQED, PolyGram Video, Universal Studios Home Entertainment
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

По стихосбирката "Книга на Стария опосум за практичните котки" (1939 г.) на британския поет и драматург Т.С. Елиът.

Видео версия на мюзикъла "Котките" (1981 -1982 г.), продуцирана от Лойд Уебър през 1998 г. по двете основни сценични версии - тази от Уест Енд (Лондон, 1981) и тази от Бродуей (Ню Йорк, 1982). Във видеото участва както английската певица и актриса Илейн Пейдж - в образа на Гризабела (Лондон), така и американският певец Кен Пейдж - в образа на Стария Деутерономи (Ню Йорк). Участват много от танцьорите и певците от различните сценични продукции на шоуто.

Записът е осъществен direct-to-video през 1997 г. в лондонския театър Adelphi. Хореографията и сценографията във видео филма са дело на оригиналния създател на шоуто Джилиан Лин - британска балерина, хореограф, актриса и режисьор. Музиката е реализация на 80-членен оркестър. Сценичен режисьор е Тревър Нън, режисьор на видео филма е Дейвид Малет.

Втората съпруга на Т.С. Елиът допринася с непубликувани материали на поета.

Това е спектакълът, който постави основите на съвременния мюзикъл. “Memory”, една от многото класически песни, се превръща в световен хит. Звездният актьорски състав начело с Илейн Пейдж и английския актьор сър Джон Милс (в ролята на театралния котарак Гус), спиращата дъха визия и несравнимият дигитален звук на оркестъра ще ви отведат в дълбините на вълшебния свят на котките. По-хипнотизиращ и вълшебен, отколкото можете да си представите.

Кастинг

Режисьори: Дейвид Малет, Тревър Нън
В ролите: Илейн Пейдж, Кен Пейдж, Джон Милс, Майкъл Грубър, Джон Партридж, Джо Гиб
Продуцент: Андрю Лойд Уебър
Музика: Андрю Лойд Уебър
По книгата на: Т.С. Елиът
Copyright © 2024 Dir.bg.