Вила Роза

Roseville

България | 2013г | 120 минути | Психо , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 8.5/10

За филма

В разпространение от: 20.12.2013
Премиера в България: 20.12.2013
Производител: Forward Pictures, Promotis, Camera
Разпространител: А Плюс Филмс

Историята проследява събитията около неразгадан полицейски случай, в който гостите на планинска хижа се сблъскват с лицето на ужаса...

В ранната есен на 1985 г. милицията се натъква на последствията от шокиращ и мистериозен инцидент, състоял се в изолирана планинска хижа в Стара планина. Филмът е художествена интерпретация, вдъхновена от разкази на очевидци и улики, открити на територията на хижата.

Васил (Калин Врачански) и Надя (Лидия Инджова) са млада семейна двойка, която пристига на почивка във „Вила Роза“. Там двамата са посрещнати от хижаря Георги (Пламен Манасиев) и неговата добра приятелка Дора (Елена Петрова). По-късно към групата се присъединява Стивън Корт (Дейвид Чокачи) – стар сподвижник на Георги.

Присъствието на Васил отключва „ураган“ от необясними събития, които поставят пред изпитание здравият разум на всички. Всеки е изправен пред лицето на ужаса от собствените си страхове, а невидима сила, която иска да ги контролира, дебне в тъмното и тихо почуква на входната врата към съзнанията им.

Кастинг

Режисьор: Мартин Макариев
В ролите: Дейвид Чокачи, Лидия Инджова, Елена Петрова, Пламен Манасиев, Калин Врачански
Сценарист: Борислав Захариев
Продуценти: Мартин Макариев, Александър Пенев, Димитър Гочев
Музика: Виктор Стоянов
Оператор: Иван Вацов
Copyright © 2024 Dir.bg.