Краят на омагьосания кръг

The Broken Circle Breakdown

Белгия, Холандия | 2012г | Драма , Музикален , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 10.10.2012
Производител: Menuet Producties
Разпространител: 21 София Филм Фест 2017
Награди и номинации: Берлинале 2013 - "Панорама", Специалната награда на публиката, CPH PIX 2013 (Копенхаген), Официална селекция за наградата ЛУКС, Трибека Филм Фестивал 2013 (Ню Йорк)

По едноименната пиеса ("The broken circle breakdown featuring the cover-ups of Alabama") от 2008 г. на белгийския актьор, писател и театрален директор Йохан Хелденберх и на белгийската актриса Мике Добелс.

Филмът разказва любовната история на Елиз и Дидие. Тя е собственик на студио за татуировки, той свири на банджо в блу-грас група. Любовта пламва в момента, в който погледите им се срещат, въпреки че двамата са коренно различни.

Той говори, тя слуша. Той е рационален атеист, но и наивен романтик. Тя има татуировка на кръст, но не витае в облаците, а е здраво стъпила на земята. Щастието им е пълно, когато се ражда дъщеричката им Мейбъл. Шест години по-късно момиченцето е сериозно болно. Елиз и Дидие приемат фактите по съвсем различен начин, но реалността е една – те нямат друг избор, освен да приемат случващото се и да се борят.

Прожекция на София Филм Фест: 06.03.2017 г.
Прожекция в Дом на киното - София: 28.10.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Феликс Фон Хрунинген
В ролите: Херт фон Рампелберх, Емили Гийом, Нилс де Кастер, Роби Клайрен, Берт Хаусентраут, Ян Байфот, Нел Катрис, Ферле Батенс, Йохан Хелденберх
Сценаристи: Карл Йоос, Феликс Фон Хрунинген
Музика: Бьорн Ериксон
По книгата на: Йохан Хелденберх, Мике Добелс
Оператор: Рубен Импенс
Copyright © 2024 Dir.bg.