Дракула: Неразказан

Dracula Untold

САЩ | 2014г | 92 минути | IMAX , Драма , Екшън , Фентъзи | Официален сайт
- 7.2/10

За филма

В разпространение от: 10.10.2014
Премиера в България: 10.10.2014
Премиера на DVD: 16.02.2015
Производител: Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Популярният легендарен злодей оживява в най-новата екранизация „Дракула: Неразказан“. Британският актьор Люк Евънс пресъздава историята на средновековното чудовище, но през призма, неразглеждана досега.

Той е обикновен семеен човек в земя, тласната към война, където свикват градските деца за военна повинност. Хората му са нападнати от османски войници, а животът на собствения му син е застрашен. Инстинктите за самосъхранение го отвеждат при силите на мрака, за да стане върховна машина за убиване. Разбира се, такава тъмна сила може да промени добрите хора по начин, неизмерим от простосмъртен, и той накрая се превръща в силата на злото, която ужасява човечеството векове наред. Дракула е може би най-известното филмово чудовище в историята, но никоя от екранизациите досега не се е фокусирала върху това какво е подтикнало принц Влад да се превърне в сила на злото.

Люк Евънс в главната роля е познат на българската публика от поддържащите си роли в „Сблъсъкът на титаните“, „Робин Худ“, „Война на боговете“ и „Тримата мускетари“, а в последната година се утвърди и като истинска звезда благодарение на касоразбивачите „Бързи и яростни 6“ (в ролята на злодея Оуен Шоу) и „Хобит: Пущинакът на Смог“ (ключовата роля на Бард Стрелеца).

Кастинг

Режисьор: Гари Шор
В ролите: Люк Евънс, Сара Гадън, Доминик Купър, Чарлз Данс, Саманта Баркс, Чарли Кокс, Зак Макгауън, Ноа Хънтли, Пол Кей, Том Бенедикт Найт, Арт Паркинсън, Ронан Вибърт
Сценаристи: Мат Сейзама, Бърк Шарплес
Продуцент: Майкъл Де Лука
Музика: Рамин Джавади
По книгата на: Ейбрахам „Брам“ Стоукър
Оператор: Джон Суорчман
Copyright © 2024 Dir.bg.