Петдесет нюанса сиво

Fifty Shades of Grey

- 7.6/10

За филма

В разпространение от: 11.02.2015
Премиера в България: 13.02.2015
Премиера на DVD: 15.06.2015
Производител: Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

По едноименния еротичен роман (2011 г.) на английската писателка Ерика Мичъл Ленард, известна като Е. Л. Джеймс.

Книгата се превърна в световен феномен, като след излизането си е преведена на 52 езика, включително на български.

Когато студентката по литература Анастeйжа Стийл (в ролята - Дакота Джонсън) отива да вземе интервю от успелия предприемач Крисчън Грей (Джейми Дорнан), тя е силно привлечена – "този мъж, този поглед!" - но и смутена от властното му присъствие. Неопитната Ана е стъписана, когато осъзнава, че го желае.... А предупреждението му да стои далеч от него я кара да го желае още по-силно.

След като обаче се убеждава в ексцентричните му еротични предпочитания, тя се колебае – независимо от успеха и чара си, Грей е мъж, измъчван от собствени демони и всепоглъщаща нужда от контрол. Безсилни да устоят на привличането, двамата се впускат в страстна и дръзка афера. Ана ще навлезе в неизследваната територия на собствените си желания, но ще може ли да се подчини на фантазиите на Грей? И ако го направи, ще продължи ли да обича онова, което ще открие?

Освен актрисата от “Внедрени в час” Дакота Джонсън (дъщеря на Мелани Грифит и Дон Джонсън и играеща колежанката Ана) и ирландския модел Джейми Дорнан (играещ мистериозния милиардер Крисчън), във филма участват още Дженифър Ийли, Люк Граймс (като Елиът), Макс Мартини и певицата Рита Ора, която ще бъде в ролята на осиновената сестра на предприемача - Мия.

От Юнивърсъл Пикчърс оповестиха, че ако филмът (с бюджет 40 млн долара) се представи добре в бокс офиса, на големия екран ще бъдат пренесени и останалите две части на литературната трилогия - “Петдесет нюанса освободени” и “Петдесет нюанса по-тъмно”.

Свързани новини

Излезе новият трейлър на Петдесет нюанса сиво Нова информация за филма “Петдесет нюанса сиво” Е. Л. Джеймс се наложи над режисьора в "Петдесет нюанса сиво" "50 нюанса" задмина рекорда на "Бързи и яростни 6" в четвъртък вечер Оскари: презентаторите тази вечер Сам Тейлър-Джонсън се оттегли от „Петдесет нюанса сиво” Рон Хауърд ще режисира психо-мистъри по още ненаписан роман Номинации за Грами 2016 Сам Тейлър-Джонсън с нов проект Номинациите за Златен глобус 2016 "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 Ема Стоун в ролята на Круела де Вил? "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар Ким Бейсингър с ключова роля в “Петдесет нюанса по-тъмно” Промувоар извоюва забрана за кинопоказ на „Антихрист” Наддават до 6-цифрена сума за разказ на Джилиан Флин Робин Лий и Фей Мастерсън в „Петдесет нюанса по-тъмно” Връчиха Оскарите, списък на наградените Антинагради “Златна малинка”, „Фантастичната четворка” и „Петдесет нюанса сиво” са най-лошите филми на 2015 г. Звездата от "Сноудън" Шейлийн Уудли с еко награда Дакота Джонсън е готова за нови приключения с различни мъже Нови кадри във втория трейлър на "Петдесет нюанса по-тъмно" "LEGO филмът: Батман" начело на бокс офиса в САЩ Ема Стоун си нарани рамото, паднала у дома „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ оглави боксофиса Първи трейлър на „A Million Little Pieces“ MGM придоби криминална драма на Ридли Скот

Кастинг

Режисьор: Сам Тейлър-Джонсън
В ролите: Майкъл Де Лука, Елоиз Мъмфорд, Макс Мартини, Рита Ора, Виктор Рейсък, Дженифър Ийли, Люк Граймс, Джейми Дорнан, Дакота Джонсън
Сценаристи: Кели Марсел, Е. Л. Джеймс
Продуценти: Дейна Брунети, Е. Л. Джеймс, Майкъл Де Лука
Музика: Дани Елфман
По книгата на: Е. Л. Джеймс
Оператор: Шеймъс Макгарви
Copyright © 2024 Dir.bg.