Лабиринтът: Невъзможно бягство

The Maze Runner

САЩ, Канада, Великобритания | 2014г | 125 минути | IMAX , Екшън , Мистъри , Трилър , Фантастика | Официален сайт
- 7.4/10

За филма

В разпространение от: 19.09.2014
Премиера в България: 19.09.2014
Премиера на DVD: 09.02.2015
Производител: 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

По едноименната книга от 2009 г. на Джеймс Дашнър.

Действието на филма - първи от планирана поредица - е в постапокалиптичен свят, в центъра на сюжета е младият Томас, който се събужда в празен асансьор без спомен за случилото се преди това. Единственото, което си спомня, е името му.

След като излиза от асансьора, Томас попада сред 60 млади момчета, които живеят в затворено общество и сами отглеждат храната си. Мястото - горска поляна ("глейд") - е напълно изолирано от останалия свят и на всеки 30 дни пристига по едно ново момче.

Първоначално всички новопристигнали са правили опити да се измъкнат през лабиринта от пътища, които опасват мястото, но никой не е постигнал успех. Точно когато Томас и останалите глейдъри са на път да изгубят всякаква надежда за спасение, те попадат на младо момиче в безсъзнание, което държи в себе си странна бележка.

Внезапната поява на момичето е само началото на серия от събития, които ще променят завинаги живота на изолираните момчета.

Кастинг

Режисьор: Уес Бол
В ролите: Дилън О'Брайън, Кая Скоделарио, Уил Полтър, Томас Броуди-Сангстър, Патриша Кларксън, Ки Хонг Лий, Крис Шефилд, Блейк Купър
Сценаристи: Ноа Опенхайм, Грант Майерс, Ти Ес Ноулън
Продуцент: Марти Боуен
Музика: Джон Пайзано
По книгата на: Джеймс Дашнър
Оператор: Енрике Чедяк
Copyright © 2024 Dir.bg.