Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Швеция, Хърватия | 2013г | 114 минути | Комедия , Приключенски | Официален сайт
- 7.1/10

За филма

В разпространение от: 25.12.2013
Премиера в България: 28.11.2014
Производител: Nice Drama
Разпространител: А Плюс Синема

"The 100 Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared":

По едноименния роман (2012 г.) на шведския журналист и писател Юнас Юнасон.


След дълъг живот, експертът по динамит Алън Карлсон се озовава в старчески дом. Работата е там, че доброто здраве не го напуска, а смъртта не бърза. На 100-тния си рожден ден той решава да избяга от празненството - през прозореца на стаята си! Той набързо е решил, че няма нищо общо с партито.

100-годишният мъж смята, че не е късно да започне всичко отначало. Алън ще се върне в миналото, ще се срещне лично с най-знаменитите политически фигури по земното кълбо – от Франко до Сталин и от Труман до Дьо Гол – и навсякъде ще свърши по нещо „полезно“, оказвайки влияние върху най-важните световни събития.

За повечето хора това, което се случва, би било приключението на живота им, но неочакваното пътешествие на Карлсон не му е за пръв път. Вече цял век той е правил света несигурно място, а сега отново му е отпуснал края... Скоро цялата нация е на нокти. Той наистина има опит в "тези неща" - и преди е правил същото.

Филмът бързо се нареди сред шестте най-гледани шведски продукции за всички времена, а зрители и критици определят филма като "съвременния Форест Гъмп".

Кастинг

Режисьор: Феликс Хернгрен
В ролите: Роберт Густафсон, Ивар Викландер, Давид Виберг, Миа Скерингер, Йенс Хултен, Алан Форд, Георг Николов, Кери Шейл, Филип Рош
Сценаристи: Феликс Хернгрен, Ханс Ингемансон
Продуценти: Феликс Хернгрен, Малте Форссел
Музика: Мати Бие
По книгата на: Юнас Юнасон
Оператор: Гьоран Халберг
Copyright © 2024 Dir.bg.