Германия 09

Deutschland 09 - 13 kurze Filme zur Lage der Nation

Германия | 2009г | 105 минути | Драма | Официален сайт
- 5/10

За филма

В разпространение от: 26.03.2009
Производител: Herbstfilm Produktion

Искате ли да живеете в Германия? Преди да отговорите на този въпрос, вижте гледните точки за страната, в която живеят 13 от най-изявените немски режисьори.

Всеки един от тях има на разположение около 10 минути, за да представи случка, с която да ви накара да пожелаете да живеете в Германия или завинаги да се откажете от тази идея.

„Германия 09”, включва късометражни филми на едни от най-популярните немски режисьори. Сред имената са носителят на „Сребърна мечка” от фестивала в Берлин Фатих Акин, носителят на награда „Независим дух” Том Тиквер, режисирал филмови класики като „Бягай, Лола” и „Парфюмът”, носителят на Европейска филмова награда за режисура за филма „Сбогом, Ленин!” Волфганг Бекер и номинираният за „Златна палма” за филма „Отминали години” Ханс Вайнгартнер.

Кастинг

Режисьори: Фатих Акин, Волфганг Бекер, Том Тиквер, Зилке Ендерс, Доминик Граф, Мартин Гресман, Ромуалд Кармакар, Николете Кребиц, Ханс Вайнг, Кристоф Хоххойслер, Дани Леви, Ангела Шаналек, Ханс Шайнбихлер, Изабеле Щевер, Ханс Вайнгартнер
В ролите: Уве Бом, Бернд Биркхан, Йозеф Бирбихлер, Бернхард Бонеберг, Регине Андрачке, Адриана Алтарас
Продуценти: Верена Рамиг, Том Тиквер
Музика: Райнхолд Хайл, Том Тиквер
Оператори: Франк Грибе, Белла Халбен
Copyright © 2024 Dir.bg.