Измет

Trash

Великобритания, Бразилия, Германия | 2014г | 115 минути | Драма , Приключенски , Трилър | Официален сайт
- 7.6/10

За филма

В разпространение от: 09.10.2014
Премиера в България: 05.12.2014
Премиера на DVD: 20.04.2015
Производител: Working Title Films, O2 Filmes, PeaPie Films, Piraque, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Когато едни деца в Бразилия откриват нещо в бунището за боклук, скоро полицията започва да ги преследва. Съвременен трилър за 3 момчета - Рафаел, Гардо и Рат.

Те свързват двата края, като ровят в купчините боклук край бедняшките квартали на Рио де Жанейро. Неочаквано намират портфейл сред ежедневните отпадъци - в него има малко пари, но много ценна, макар и шифрована информация. Докато се опитват да разгадаят смисъла на находката, това ги вкарва в спиращо дъха приключение и противопоставя тяхната съобразителност срещу корупцията и властта.

Момчетата изобщо не си представят как завинаги ще се промени животът им. Когато местните полицаи се явяват, предлагайки им голям откуп, за да получат портфейла, децата разбират, че това, което са намерили, може би е нещо важно... Те ще трябва да разграничат приятели от врагове, докато сглобяват историята на притежателя на портфейла и разкриват тайни за корумпирани политици, откраднати пари и полицейско насилие.

Двама американски мисионери, работещи в гетото – обезвереният отец Джулиард (Мартин Шийн) и младата му асистентка Оливия (Руни Мара) – може би ще имат сила да почукат на правилните врати.

Режисьор на филма е триктатният номиниран за „Оскар“ и носител на „Тони“ Стивън Долдри („Били Елиът“ 2000, „Часовете“ 2002), а сценарист е Ричард Къртис („Наистина любов“ 2003).
Лентата е базирана на едноименния бестселър („Trash“, 2010 г.) на английския писател Анди Мълиган.

Кастинг

Режисьор: Стивън Долдри
В ролите: Руни Мара, Мартин Шийн, Вагнер Маура, Селтон Мело, Андре Рамиро, Джесуита Барбоса, Даниел Зетел
Сценарист: Ричард Къртис
Продуцент: Тим Бевън
По книгата на: Анди Мълиган
Оператор: Адриано Голдман
Copyright © 2024 Dir.bg.