Свети Винсент

St. Vincent

САЩ | 2014г | 103 минути | Комедия | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 23.10.2014
Премиера в България: 31.10.2014
Производител: The Weinstein company
Разпространител: Форум Филм България

Черпещ вдъхновение от заглавия като "Колкото толкова" и “Наръчник на оптимиста”, филмът разказва историята на уморен от живота ветеран, който успява да се сприятели с младо момче - то наскоро се е преместило в отсрещния апартамент.

Бил Мъри е в ролята на Винсент - свадлив и хедонистичен бивш войник, който не се интересува от нещата, които се случват извън апартамента му. Начинът му на живот го е отлъчил от по-голямата част от обществото и малко хора имат куража да се сприятелят с него.

Но нещата се променят, когато в съседния апартамент се нанася наскоро разведена майка с 12-годишния си син. Между Винсент и младото момче бързо се заражда неочаквано приятелство, което постепенно започва да променя живота и на двамата.

Маги (Мелиса Маккарти) е самотна майка, която се мести в нов дом в Бруклин с 12-годишния си син Оливър (изигран от 11-годишния актьор Джейдън Либърхер). Принудена да работи на удължено работно време, тя няма избор и оставя Оливър на грижите на новия им съсед Винсент (Бил Мъри) - пенсионер и темерут, със склонност към чашката и хазарта. Скоро между необичайната двойка разцъфтява странно приятелство. Заедно с бременната стриптизьорка Дака (Наоми Уотс) Винсент развежда Оливър по всички свои ежедневни спирки – хиподрум за конни надбягвания, стриптийз клуб и долнопробната местна кръчма. Винсент помага на Оливър да израсне като мъж, докато Оливър започва да вижда у Винсент нещо, недоловимо за никой друг: неразбран човек с добро сърце.

Кастинг

Режисьор: Тиодор Мелфи
В ролите: Наоми Уотс, Бил Мъри, Мелиса Маккарти, Крис О'Дауд, Терънс Хауърд, Селенис Лейва, Катарина Дам, Нейтън Кордри, Скот Адсит, Кимбърли Куин, Джейдън Либърхър
Сценарист: Тиодор Мелфи
Продуценти: Тиодор Мелфи, Питър Чернин
Музика: Тиодор Шапиро
Оператор: Джон Линдли
Copyright © 2024 Dir.bg.