Астерикс: Имението на боговете

Astérix: Le domaine des dieux

Франция | 2014г | 85 минути | 3D , Анимация , Комедия , Приключенски | Официален сайт
- 8.2/10

За филма

В разпространение от: 26.11.2014
Премиера в България: 02.01.2015
Премиера на DVD: 14.09.2015
Производител: M6 Films
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Годината е 50-та преди Христа. Цяла Галия е окупирана от римляните... Цяла?! - Не! Едно село, населено с несломими гали, устоява на натрапника.

Раздразнен от ситуацията, Юлий Цезар сменя тактиката и представя най-новия си план за победа срещу упоритите гали. След като армията му така и не успява да смаже съпротивата със сила, римският император решава да смени тактиката: ще стовари цивилизацията на прага на селото и ще съблазни варварите. Започва строеж на луксозен нов Рим, наречен "Земята на боговете" и предназначен за римски собственици, който ще обгради селцето на Астерикс и ще потопи в хаос живота на обитателите му...

Ще устоят ли нашите приятели - галите - на съблазънта на печалбата и римския комфорт? Ще се превърне ли тяхното село просто в една туристическа атракция?! Астерикс и Обеликс ще направят всичко, за да осуетят плановете на Цезар.

Новото пълнометражно 3D приключение на Астерикс е адаптация на 17-тия албум "Астерикс: обителта на боговете" (1971 г.) от комиксите на Рене Госини и Албер Юдерзо (Rene Goscinny and Albert Uderzo). В него 87-годишният Роже Карел (Roger Carel) за пореден път озвучава главния герой.

Кастинг

Режисьори: Александр Астие, Луи Клиши
Сценаристи: Александр Астие, Луи Клиши, Филип ЛаЗебник
По книгата на: Рене Госини, Албер Юдерзо
Директор анимация: Патрик Делаж
Copyright © 2024 Dir.bg.