Несломен

Unbroken

- 9/10

За филма

В разпространение от: 17.11.2014
Премиера в България: 27.02.2015
Премиера на DVD: 29.06.2015
Производител: Legendary Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: 3 номинации за Оскар 2015 г.

Хроника за живота на Луи Замперини, лекоатлет олимпиец от 1936 г. в Берлин, станал военнопленник на японските войски през 1943 г. по време на Втората световна война.

Героят на Анджелина Джоли почина на 97-годишна възраст през юли 2014 г., месеци преди премиерата на режисирания от нея филм за него. "Тази загуба е невъзможно да се опише. Всички сме толкова благодарни за това как той обогати живота ни с това, че го познаваме. Той ще ни липсва ужасно много", заяви тя.

Замперини оцелява след 47 дни в надуваема лодка в Тихия океан заедно с още двама от екипажа на разбилия се в спасителна мисия самолет, след което е спасен от японците, но отведен във военнопленнически лагер.

Адаптирайки популярната книга на Лора Хиленбранд "Seabiscuit: an American Legend" (2001 г.), лентата отвежда на голям екран невероятната и вдъхновяваща истинска история за несломимата сила на човешкия дух.

Заедно с Джак О'Конъл в главната роля, във филма ще видим още Донъл Глийсън и Фин Уитрок в ролите на Фил и Мак - въздушните асове, благодарение на които Луи издържа насред океана, Гарет Хедлунд и Джон Магаро с неочакваното им другарство в лагера, Алекс Ръсел като брата на Луи - Пийт, а в своя дебют в англоговорящ филм излиза японският актьор Такамаса Ишихара (като бруталния Мияви, пазач на лагера, известен като "птицата").

Свързани новини

Тери Гилиъм се завръща към дълго отлагания проект „Човекът, който уби Дон Кихот” Куп звезди в най-новия проект на братята Коен Емоционална премиера на "Несломен" в Сидни, Джоли в сълзи Анджелина Джоли болна, ще отсъства от изявите по "Несломен" "Несломен" и "Вдън горите" начело в САЩ този коледен четвъртък "Гранд Хотел Будапеща" с най-много номинации за BAFTA Награди AFI 2015 - звезден обяд и реч на Кърк Дъглас Джоли с пети режисьорски проект, Брад Пит преговаря за роля Английската академия раздаде наградите си Анджелина за работата си с Брад Пит за филма „Край морето” Потвърдено! Райън Гослинг участва в „Блейд Pънър 2” Обявиха номинациите за Оскар 2015 Обявиха номинациите за Оскар 2015 Зелена светлина за Тери Гилиъм и неговия "Дон Кихот" Джак О’Конъл е Александър Маккуин "Въпрос на време" с премиера на филмовия фестивал в Ню Йорк

Кастинг

Режисьор: Анджелина Джоли
В ролите: Джак О'Конъл, Донъл Глийсън, Фин Уитрок, Гарет Хедлунд, Джон Магаро, Алекс Ръсел, Такамаса Ишихара, Си Джей Валрой, Люк Тредауей, Кен Уатанабе, Джай Кортни
Сценаристи: Уилям Никълсън, Ричард ЛаГравънейз, Джоел Коен, Итън Коен
Продуценти: Анджелина Джоли, Матю Бер
Музика: Александр Деспла
По книгата на: Лора Хиленбранд
Оператор: Роджър Дийкинс
Copyright © 2024 Dir.bg.