Рицарят Ръждивко

Ritter Rost - Eisenhart und voll verbeult

- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 10.01.2013
Премиера в България: 24.10.2014
Производител: Caligari Film
Разпространител: Про Филмс

"Knight Rusty":

По поредицата детски книги на германския писател Йорг Хилберт, придружени с компактдискове с музика на немския композитор Феликс Яноса.

Рицарят-ръжда навлиза в приключението на живота си - тъкмо се е сбъднала мечтата му да победи в голям турнир и го обвиняват несправедливо в кражба. Отнети са и рицарското му достойнство, и замъкът му. Той се заема със своята реабилитация, както и да си върне сърцето на своята любима. Но ще успее ли, освен това, да разгроми злия принц и да спаси кралството?

Кралство Скрапланд е един магически свят, където границите между машини, хора и животни са размити: всеки е направен от метален скрап и всички са живи! Конете имат двигатели, тостерите правят армия, а отвертките имат свое мнение... В тази страна, управлявана от крал Оловен крак, живее рицарят Ръждивко в разнебитения си ръждясал замък заедно с привързания към него малък дракон и с приятелката си Госпожица Бо.

Ръждивко мечтае да спечели големия кралски турнир срещу четирикратния победител - принц Новел, и си представя как цялото кралство празнува победата му. За жалост, двигателят на неговия кон Чопър има нужда от ремонт... След много перипетии, неподозиращият нищо Ръждивко получава двигател от дилъра на скрап Честния Боб - но този двигател е краден и полицията е по петите на дилъра...

Чопър става десет пъти по-бърз от преди, но принц Новел разпознава своя двигател и проблемите на Ръждивко започват. Дори приятелката му отива при принца. Но за да бъде възстановен като рицар, Ръждивко трябва да убие дракон и да представи главата му на краля. Неговият малък дракон го води в изоставена мина, където се е настанил яростен двуглав дракон. Двамата приятели преодоляват много препятствия в тъмната и страховита мина, докато накрая побеждават дракона и с помощта на влак носят главата му на крал Оловен крак.

Междувременно Бо разбира, че принц Новел не само не е рицарят, за който е мечтала, но крои пъклен план да отстрани краля от престола и да завземе властта, а освен това държи затворени в замъка си още много други девойки. Тя ги освобождава и бърза да предупреди краля, но принцът вече е повел войските си срещу Скрапланд. Без един истински рицар като Ръждивко, всичко би било загубено - но след гигантска битка Ръждивко става героят на деня, главата на дракона е монтирана обратно, а принц Новел е преправен на шевна машина за Бо...

Кастинг

Режисьори: Томас Боденщайн, Хуберт Вайланд, Нина Вайс
Сценаристи: Габриеле Валтер, Марк Слейтър
Продуценти: Аник Хилгер, Габриеле Валтер
Музика: Андреас Грим
Озвучен на български от: Живко Джуранов, Вилма Карталска, Анислав Лазаров, Стефан Стефанов, Петър Христов
По книгата на: Йорг Хилберт
Copyright © 2024 Dir.bg.