Спонджбоб: Гъба на сухо

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water

- 7.5/10

За филма

В разпространение от: 28.01.2015
Премиера в България: 20.02.2015
Производител: Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

От номинирания за 7 Emmy режисьор Пол Тибит (сериала на "Nickelodeon" от 1999 г. и до днес - "Спондж Боб Квадратни гащи" и едноименния филм от 2004 г.) и от продуцента на "Пътуване до центъра на Земята" (2008) Кейл Бойтър, както и от Джонатан Ейбъл и Глен Бъргър - сценаристи на "Кунг-Фу Панда" (1, 2 и 3), "Чудовища срещу извънземни" (2009), "Алвин и чипоносковците 2" (2009) и "Алвин и катеричоците 3: Чипокрушение" (2011).

През 1999 г. Nickelodeon създаде един от любимите анимационни супергерои – Спондж Боб, гъбата, която живее в ананас на океанското дъно. С изключително успешен сериал, пълнометражен филм и поредица книги зад гърба си, Спонджбоб се нарежда по популярност до Мики Маус и Бъгс Бъни.

В първата 3D кинопродукция за Спондж Боб, най-добрия му приятел Патрик и останалите герои от подводната банда, анимацията е съчетана с живо действие - защото на чудноватата сбирщина ще се наложи да излезе от океана и да се потопи в нашия свят. Главна роля в него има героят на Антонио Бандерас – пиратът Бургербрад, който е откраднал рецептата на „Хрупкавия рак“. Океанските чудатковци ще го последват на сушата, където от двуизмерни ще се “напомпат“ до триизмерни супергерои. Спонджбоб и компания не само ще получат суперсили и ще се съюзят да се борят със злия Бургербрад, но и с огромно чувство за хумор ще отговорят на нарастващата мания на хората по супергероите в киното.

В началото на сюжета, Спондж Боб започва издирване и открива една открадната някога рецепта, която го отвежда в нашето измерение, нашия свят - където обаче той се сблъсква с пирата! Спондж Боб и подводните му безгръбначни другарчета изоставят своето "Бикини дъно" и се отправят към човешкия свят, където се впускат в най-героичното си приключение!

Кастинг

Режисьор: Пол Тибит
В ролите: Антонио Бандерас, Томас Уилсън, Кристофър Бакъс, Сол Хъдсън - Slash, Джесика Албърг, Вероника Алисино, Сайрина Ъруин, Кейтлин Ървин
Сценаристи: Джонатан Ейбъл, Глен Бъргър
Продуцент: Кейл Бойтър
Музика: Джон Дебни
Оператор: Фил Мейхю
Copyright © 2019 Dir.bg.