Снежанка

Blancanieves

Испания, Франция | 2012г | 104 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 08.09.2012
Премиера в България: 03.05.2013
Производител: Canal+ Espaсa
Разпространител: Арт Фест
Награди и номинации: Сан Себастиан ‘12 – Най-добра актриса (Марибел Верду), специалната награда на журито и номинация за „Златна раковина”; Талин ’12 – Номинация за Голямата награда; Торонто ’12 – Номинации за Откритие и наградата на ФИПРЕССИ

Филмът на режисьора Пабло Бъргър преразказва световноизвестната приказка за Снежанка по един необикновен начин и отдава почит на черно-белите ленти от Златната епоха на нямото европейско кино.

С действие развиващо се в Севиля през 1920-та година “Снежанка“ разказва историята на младо момиче, което решава да избяга от своята коварна и доминираща мащеха и да намери мястото си в света. Останало на произвола на съдбата и борещо се с тежкото ежедневие момичето с любопитство и желание се насочва към непредсказуемия свят на борбите с бикове. Не след дълго, и въпреки препятствията, тя се превръща в един от най-добрите и известни матадори в страната.

“Снежанка“ е пропит с носталгични чувства към едно отминало време и представлява една романтична и епична история със силни актьорски изпълнения.

Кастинг

Режисьор: Пабло Бергер
В ролите: Анхела Молина, Макарена Гарсия, Рамон Барео, Рамон Барео, Ориол Вила, Даниел Хименес Качо, Инма Куеста, Карлос Ласарте, Марибел Верду
Сценарист: Пабло Бергер
Copyright © 2024 Dir.bg.