Най-дългото пътуване

The Longest Ride

САЩ | 2015г | 128 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 2.8/10

За филма

В разпространение от: 03.04.2015
Премиера в България: 10.04.2015
Премиера на DVD: 03.08.2015
Производител: Fox 2000 Pictures, Taurus Studios, Temple Hill Entertainment, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Филмът, вдъхновен от едноименния роман (2013 г.) на Никълъс Спаркс, разказва две различни любовни истории, които по странно стечение на обстоятелствата постепенно се сливат.

Първата история разказва за 90-годишния Айра Левинсън (в ролята - Алън Алда / Джак Хюстън като младият Айра), който остава заклещен в колата си след тежка катастрофа. Изолиран и в лошо физическо състояние, той бива посетен от духа на починалата преди девет години негова съпруга Рут (Ууна Чаплин). Уверяваща го, че всичко ще бъде наред, тя го убеждава да си припомни моментите от общия им живот, когато двамата са били най-щастливи. Как са се срещнали, как са колекционирали картини, тъмните дни от Втората световна война...

Втората история - само на няколко мили от катастрофата - се фокусира върху младия ездач на бикове Люк Колинс (Скот Истууд), който се влюбва в привлекателната колежанка София Данко (Брит Робъртсън). Самата тя още не се е оправила от скорошна раздяла. Въпреки че двамата идват от съвсем различни светове и на пръв поглед нямат нищо общо помежду си, младият мъж е убеден, че е намерил момичето на мечтите си. Той я въвежда в своя свят, в който оцеляването, успехът и дори животът и смъртта са ежедневие.

Това, което следва, е мистериозно събитие, което слива живота на Айра с преживяванията на двамата младежи. Айра и Рут, София и Люк - две двойки, които са отдалечени една от друга и като години, и като опит. При все това животът им се среща с неочаквана трогателност, за да ни напомни, че най-трудните решения водят до изключителни пътувания - отвъд отчаянието, отвъд смъртта, до най-отдалечените кътчета на човешкото сърце.

Кастинг

Режисьор: Джордж Тилман мл.
В ролите: Скот Истууд, Брит Робъртсън, Алън Алда, Ууна Чаплин, Джак Хюстън, Мелиса Беноист, Лолита Давидович, Амбър Чейни, Хантър Бърк
Сценарист: Крейг Болотин
Продуценти: Марти Боуен, Уик Годфри, Териса Парк, Никълъс Спаркс
Музика: Марк Айшъм
По книгата на: Никълъс Спаркс
Оператор: Дейвид Татърсол
Copyright © 2024 Dir.bg.